Premierul pakistanez a sosit la Beijing pentru discuţii despre coridorul economic şi o reducere a datoriei

Publicat:

Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a sosit marţi la Beijing pentru a avea întâlniri cu conducerea chineză şi a discuta planurile pentru Coridorul Economic China-Pakistan (CPEC), o investiţie de 65 miliarde de dolari în ţara sud-asiatică, informează Reuters, potrivit agerpres.

Această investiţie majoră în proiecte de dezvoltare şi energetice în Pakistan face parte din Iniţiativa Belt and Road (BRI) a preşedintelui chinez Xi Jinping de a îmbunătăţi conexiunile rutiere, feroviare şi maritime ale Chinei cu restul lumii.


Citeşte şi: PERICOL pentru Terra! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ – Black News

Islamabadul şi Beijingul sunt consideraţi aliaţi apropiaţi de multă vreme, iar la discuţii se aşteaptă să fie abordate şi probleme de securitate.

Sharif va fi unul din primii lideri care se va întâlni cu preşedintele Xi după ce acesta şi-a asigurat al treilea mandat.

‘Discuţiile mele cu conducerea chineză se vor concentra pe revitalizarea CPEC, printre alte subiecte’, a declarat Sharif într-un comunicat.

Din delegaţia condusă de el fac parte şi ministrul finanţelor şi cel al energiei.

Guvernul lui Sharif lasă să se înţeleagă că proiectul CPEC a încetinit în timpul fostului premier demis Imran Khan, acuzaţie pe care acesta o neagă.

În cele două zile ale vizitei, prima la Beijing de când a preluat mandatul în aprilie, Sharif va încerca să obţină şi o reducere a datoriei faţă de China, a declarat pentru Reuters un consilier care îl însoţeşte pe premierul pakistanez.

Creditele chineze, în jur de 23 miliarde de dolari, formează cea mai mare parte a datoriei bilaterale a Pakistanului, cifrată la 27 miliarde de dolari.

Citeşte şi: AIEA începe inspecţiile în Ucraina – Black News

Pakistanul se lupta cu o criză a balanţei de plăţi şi înainte de inundaţiile devastatoare care au lovit ţara în această vară, cauzând pagube estimate la cel puţin 30 miliarde de dolari.

Rezervele Băncii Centrale au scăzut la 7,4 miliarde de dolari şi ajung cu greu pentru o lună şi jumătate de importuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.