Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a numit un guvern de coaliţie

Publicat:

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a numit marţi un guvern conform aşteptărilor, distribuind majoritatea portofoliilor între cele două principale partide membre ale coaliţiei care l-a înlăturat de la putere pe predecesorul său Imran Khan, informează AFP, potrivit agerpres.  

Majoritatea posturilor au revenit partidului lui Sharif, Liga Musulmană a Pakistanului (PML-N), şi Partidului Poporului Pakistanez (PPP). Aceste două formaţiuni multă vreme rivale au dominat viaţa politică din Pakistan timp de decenii, înainte de a se asocia cu alte mici partide pentru a-l înlătura de la putere pe Khan, pe 10 aprilie, printr-o moţiune de cenzură.


Citește și : Rusia acuză Occidentul că încearcă să prelungească conflictul din Ucraina

Cu toate acestea, durata de viaţă a noului guvern ar putea fi foarte scurtă. Deputaţii din partidul lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI, Mişcarea Pakistanului pentru Justiţie), au demisionat din Adunarea Naţională, iar fosta glorie a cricketului a promis că va duce în stradă lupta pentru alegeri anticipate.

Shehbaz Sharif, fiul mai mic al lui Nawaz Sharif, care a fost de trei ori premier, nu a anunţat marţi numele ministrului său de externe, însă moştenitorul dinastiei care domină PPP, Bilawal Zardari Bhutto, este considerat de mulţi cel mai probabil titular al acestui post.

Fiul fostei şefe a guvernului pakistanez Benazir Bhutto, asasinată în 2007, şi al fostului preşedinte Asif Ali Zardari, va deveni astfel, la 33 de ani, unul dintre cei mai tineri miniştri de externe din lume. El va trebui în special să repare relaţia cu Occidentul, deteriorată în timpul mandatului lui Khan, care a acuzat SUA că au conspirat cu opoziţia pentru a-l înlătura de la putere.

Portofoliul-cheie al Finanţelor i-a revenit lui Miftah Ismail, care l-a ocupat deja o scurtă perioadă în 2018, după ce a fost consilier economic al lui Nawaz Sharif în timpul primului său mandat de premier, între 2013 şi 2017. Miftah Ismail a moştenit o economie în stare deplorabilă, cu o inflaţie puternică, o rupie slabă şi o datorie externă în creştere.

Citește și : Banca Mondială a revizuit în scădere prognoza globală de creştere economică

Noul ministru de interne, Rana Sanaullah, se va confrunta la rândul său cu degradarea situaţiei de securitate şi înmulţirea atacurilor întreprinse de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), talibanii pakistanezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.