Premierul slovac numeşte un secretar de stat in funcţia de ministru de interne

Publicat:

Premierul slovac Peter Pellegrini a numit-o pe Denisa Sakova, actual secretar de stat, în postul de ministru de interne, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al preşedinţiei, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Acest post este sub atenţia opiniei publice din Slovacia, după uciderea unui jurnalist de investigaţie în februarie, ceea ce a dus la demisia întregului guvern.


Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

Denisa Sakova este o veche colaboratoare a precedentului ministru de interne, Robert Kalinak.

El a fost înlocuit de independentul Tomas Drucker în cadrul remanierii guvernamentale, însă acesta şi-a părăsit postul săptămâna trecută.

Jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak, care ancheta corupţia şi legăturilor dintre oameni de afaceri italieni bănuiţi de conexiuni cu mafia calabreză, ‘Ndrangheta, şi oameni politici slovaci, inclusiv din anturajul premierului de la acea dată, Robert Fico, a fost împuşcat mortal, împreună cu iubita sa, în luna februarie.

Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o criză politică în Slovacia, conducând în martie la demisia premierului Robert Fico, urmată la 16 aprilie de cea ministrului de interne, Tomas Drucker, din noul guvern.

La 17 aprilie, şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar, a anunţat la rândul său că va demisiona, după săptămâni de proteste în ţară care cereau plecarea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă Moldovenii, stabiliți în Germania, își vor putea menține și cetățenia țării lor, concomitent cu...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.