Președintele al-Sissi neagă că ar exista deținuți politici în Egipt

Publicat:

Președintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a negat că ar exista deținuți politici în țara sa, punând la îndoială concluziile unui raport recent al organizației Human Rights Watch care indică existența a 60.000 de deținuți politici în Egipt, informează The Associated Press, citând postul CBS News, potrivit mediafax.

Liderul de la Cairo a mai afirmat într-un interviu pentru CBS că autoritățile din Egipt trebuie să intervină împotriva extremiștilor “indiferent de numărul lor”.


Citește și : Ţările din Grupul de la Lima măresc presiunea asupra preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro

După preluarea puterii, în urma unei lovituri de stat în 2012, regimul instituit de fostul general Abdel-Fattah el-Sissi a arestat zeci de mii de persoane acuzate că ar avea legături cu organizația islamistă Frăția Musulmană ori cu diverse grupări militante extremiste.

Măsurile punitive ale regimului condus de Abdel-Fattah el-Sissi au fost criticate de numeroase organizații pro-democrație care consideră că scopul acestor acțiuni a fost acela de a reprima orice opoziție față de regim.

Postul CBS News, care urmează să difuzeze duminică întreg interviul, a comunicat că autoritățile din Egipt au cerut ca interviul să nu fie difuzat, însă postul a respins această solicitare.

Abdel-Fattah el-Sissi a mai declarat că Egiptul cooperează cu Israelul în ceea ce privește operațiunile de combatere a militanților islamici din Peninsula Sinai.

Citește și : Preşedintele Jair Bolsonaro, favorabil construirii unei baze militare americane în Brazilia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.