Preşedintele algerian Bouteflika face apel la vigilenţă împotriva riscului de ”haos” (mesaj)

Publicat:

Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika a făcut apel joi, într-un mesaj difuzat de agenţia oficială de presă APS, la ”vigilenţă” împotriva unei posibile ”infiltrări”, ”din interior sau exterior”, în actuala mişcare de contestare faţă de candidatura sa pentru un al cincilea mandat, susceptibilă de a provoca ”haos”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Mulţi dintre concetăţenele şi concetăţenii noştri” au manifestat ”în diferite regiuni ale ţării pentru a-şi exprima paşnic opiniile”, a indicat Bouteflika, fără să evoce cuvântul de ordine privind respingerea candidaturii sale pentru alegerile prezidenţiale din 18 aprilie.


Citește și : Turcia: Erdogan depune plângere împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a „insultat”

În acest mesaj, transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii pe 8 Martie, şeful statului algerian, oficial spitalizat în Elveţia pentru ”examene medicale”, şi-a exprimat ”satisfacţia” faţă de maturitatea concetăţenilor săi (…) şi în legătură cu faptul că pluralismul democratic, pentru care algerienii au militat atât de mult, să fie acum ”o realitate palpabilă”.

”Totuşi, trebuie să facem apel la vigilenţă şi la prudenţă faţă de o eventuală infiltrare în această exprimare paşnică a vreunei părţi insidioase, din interior sau din exterior, care ar putea (…) să suscite discordie şi să provoace haos cu tot ceea ce acestea pot antrena, precum crize şi necazuri”, a avertizat Boutefflika.

”Le cer astăzi tuturor, în primul rând mamelor, să vegheze la apărarea Algeriei, în general, şi a copiilor lor, în special”, a adăugat el, după ce a amintit ”tragedia naţională” din timpul războiului civil (1992-2002).

”În jurul frontierelor noastre au loc crize şi tragedii provocate de terorism (…) Trebuie să fim prudenţi şi vigilenţi pentru a apăra scumpa noastră patrie”, a explicat de asemenea Bouteflika, respingând orice ”logică a intimidării” în declaraţiile sale.

Citește și : Lupta împotriva islamiștilor în Siria „este departe de a fi terminată”, afirmă un general american

”Sunt mulţi duşmănoşi în străinătate care regretă că Algeria a trecut, datorită vouă, algerieni şi algeriene, paşnic şi în linişte, de valul Primăverii Arabe”, a continuat el, denunţând ”aceste cercuri care nu au încetat niciodată să conspire împotriva Algeriei”.

Anunţându-şi candidatura pe 10 februarie, Bouteflika (82 de ani) a pus capăt unei incertitudini ce dura de luni de zile în legătură cu intenţiile sale, dar a declanşat şi o contestare împotriva lui, ce nu a existat de la alegerea sa prima dată, exact în urmă cu 20 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.