Preşedintele Botswanei a ameninţat Germania că îi va transfera până la 20.000 de elefanţi

Publicat:

Preşedintele Botswanei a ameninţat Germania că îi va transfera până la 20.000 de elefanţi

Preşedintele Botswanei a ameninţat Germania că îi va transfera până la 20.000 de elefanţi, supărat de criticile Berlinului faţă de vânătoarea de pahiderme şi exportul de trofee, despre care susţine că ţara lui se foloseşte pentru a reglementa numărul acestor animale, informează AFP.

Germanii trebuie “să trăiască cu animalele aşa cum încearcă să ne dicteze nouă”, a declarat preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, în comentarii pentru cotidianul german Bild, publicate marţi în ediţia sa online.


“Nu este o glumă”, a adăugat el, referindu-se la oferta sa de a reloca 20.000 de elefanţi în această ţară europeană.

“Ne-ar plăcea să facem acest cadou Germaniei”, a mai spus preşedintele Masisi, adăugând totodată că “nu va accepta un refuz”.

Botswana, o ţară fără ieşire la mare din sudul Africii, găzduieşte cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, în număr de aproximativ 130.000, cu care este adeseori dificil de convieţuit, potrivit preşedintelui Masisi, care a făcut referire la atacurile comise de aceste animale asupra oamenilor, satelor şi culturilor agricole.

Criticile Ministerului Mediului din Germania, condus de ecologişti, vizează trofeele de vânătoare de elefanţi pe care şi le permit clienţii occidentali bogaţi.

Ministerul german a evocat la începutul acestui an posibilitatea de a limita într-o manieră mai strictă importul acestor trofee din cauza problemelor legate de braconaj.

“În cadrul UE, purtăm discuţii în vederea extinderii obligativităţii permisului de import (…) la alte trofee de vânătoare ce vizează animale protejate”, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a aceluiaşi minister.

Întrucât Germania este unul dintre cei mai mari importatori de trofee de vânătoare din UE, ea are “o responsabilitate specială” în această privinţă, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

În ceea ce priveşte “cadoul” preconizat de preşedintele Masisi, Ministerul german al Mediului a declarat că “Botswana nu l-a contactat deocamdată în acest sens”.

În 2019, Botswana a ridicat interdicţia totală a vânătorii, introdusă cu cinci ani mai devreme pentru a inversa declinul populaţiei de elefanţi şi al altor specii. Ridicarea interdicţiei i-a înfuriat pe ecologişti. Vânătoarea comercială este, de asemenea, o sursă importantă de venituri locale.

De atunci, Botswana a stabilit în fiecare an o cotă de animale care pot fi vânate. Anul trecut, ţara africană a oferit, de asemenea, 8.000 de elefanţi Angolei, după ce oferise 500 de elefanţi Mozambicului în 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lucrări de reparație la Teatrul Verde din Parcul „Valea Morilor”

Lucrări de reparație la Teatrul Verde din Parcul „Valea Morilor” Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer...

Nu te relaxa, Europa – dreapta radicală americană nu e încă terminată

Nu te relaxa, Europa - dreapta radicală americană nu e încă terminată Americanii ultraconservatori au viziuni despre bătrânul continent care i-ar consterna pe cei mai...

Grecia și Spania sunt presate să-i trimită Ucrainei arme antiaeriene

Grecia și Spania sunt presate să-i trimită Ucrainei arme antiaeriene Kievul a solicitat iar sisteme Patriot și S-300 la o reuniune a miniștrilor apărării și...

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru Curtea Constituțională a validat marți, 23 aprilie, mandatul de deputat al candidatului supleant al Partidului Acțiune și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.