Preşedintele egiptean cere forţelor armate să stabilească securitatea în Sinai

Publicat:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a ordonat miercuri forţelor speciale să restabilească securitatea şi stabilitatea în Sinai (est) în termen de ‘trei luni’, după atacul sângeros într-o moschee, soldat cu 305 morţi vinerea trecută, relatează AFP.

Într-un discurs difuzat de televiziunea de stat, preşedintele egiptean i-a ordonat şefului Statului Major şi ministrului de interne să restabilească ‘în trei luni securitatea şi stabilitatea în Sinai’, prin utilizarea “întregii forţe brutale’.


Citeşte şi: Şedinţa TPI a fost suspendată după ce un acuzat a spus că s-a otrăvit – FOTO/VIDEO

Al-Sissi a pronunţat acest angajament miercuri, la aproape o săptămână după masacrul în moscheea al-Rawda, în nordul Sinaiului, unde 305 de credincioşi, inclusiv 27 de copii, şi-au pierdut viaţa într-un atac jihadist.

Preşedintele egiptean a vorbit în cadrul unei conferinţe la Al-Azhar, marele forum al islamului sunnit, cu ocazia celebrărilor ocazionate de naşterea profetului Mahomed.

Din 2013, Egiptul se confruntă cu o insurecţie jihadistă în această regiune unde au fost detaşate forţe ale armatei. Grupări extremiste, în special Statul Islamic, au ucis sute de soldaţi, poliţişti, precum şi civili.

Preşedintele Al-Sissi s-a angajat deja să restabilească securitatea în Sinai în trecut, dar niciodată nu a dat un termen precis până în prezent.

Citeşte şi: Tren DERAIAT în Spania. Cel puţin 21 de persoane sunt rănite – FOTO/VIDEO

În Sinai, spre deosebire de jihadiştii din Irak şi Siria, ramura egipteană a Statului Islamic a eşuat în cucerirea de teritorii locuite. În iulie 2015, un asalt lansat pentru a ocupa micul oraş Sheikh Zuweid a fost respins de armată.

Militarii egipteni distrug deseori case la graniţa cu Fâşia Gaza pentru a crea o zonă-tampon şi a distruge tuneluri clandestine, în timp ce puncte de control sunt instalate pe drumurile care leagă peninsula de restul Egiptului.

Dar până acum aceste măsuri de securitate nu au împiedicat Statul Islamic să comită atentate sângeroase în altă parte a ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.