Preşedintele indonezian Joko Widodo începe o ‘misiune de pace’ în Ucraina şi Rusia

Publicat:

Preşedintele indonezian Joko Widodo, care prezidează grupul G20, a început o călătorie care îl va purta la Kiev şi Moscova, într-un rol în mare parte auto-asumat de negociator de pace între cele două state, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.  

Widodo a pornit în această călătorie după ce a fost prezent la summitul G7 din Bavaria în calitate de invitat. El a zburat cu avionul în Polonia, de unde marţi seară a continuat drumul spre Kiev cu trenul.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

‘De pe peronul 4 al gării Przemysl Glowny din oraşul Przemysl, Polonia, la ora 9 seara, eu şi un anturaj restrâns am luat un tren spre Kiev, Ucraina. Am început această misiune de pace cu bune intenţii. Să sperăm că lucrurile vor merge mai uşor’, a scris el pe Twitter.

Widodo, care va fi gazda summitului G20 programat în Bali în noiembrie, a spus în această săptămână că îl va îndemna pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie de acord cu negocieri de pace şi a făcut apel la preşedintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului, într-o tentativă de a evita o criză alimentară mondială.

‘Misiunea mea este să-i adresez un apel preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să deschidă spaţiu pentru dialog în contextul păcii, pentru a construi pacea, pentru că războiul trebuie să înceteze şi lanţul de aprovizionare alimentar trebuie să fie reactivat’, a explicat preşedintele indonezian.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Widodo, care urmează să ajungă joi în Rusia, a mai spus că îl va îndemna pe Putin ‘să deschidă spaţiul pentru dialog şi, cât mai curând posibil, să pronunţe o încetare a focului şi să oprească războiul’.

În aprilie, Widodo a anunţat că i-a invitat atât pe Zelenski, cât şi pe Putin să participe la summitul din Bali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.