Preşedintele iranian: Teheranul sprijină legitima apărare a naţiunii palestiniene

Publicat:

“Iranul sprijină legitima apărare a naţiunii palestiniene”, a declarat duminică preşedintele iranian Ebrahim Raisi, adăugând că Israelul trebuie “să fie tras la răspundere” pentru situaţie, la o zi după atacul lansat de Hamas, relatează AFP.

“Iranul sprijină legitima apărare a naţiunii palestiniene. Regimul sionist şi susţinătorii săi trebuie să fie traşi la răspundere în această chestiune”, a declarat preşedintele Raisi într-un mesaj adresat “naţiunii palestiniene”, conform televiziunii.


Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

“Guvernele musulmane ar trebui să se alăture comunităţii musulmane în sprijinirea naţiunii palestiniene”, a adăugat el.

Anterior, agenţia oficială de ştiri IRNA a transmis că, duminică, Raisi a vorbit la telefon separat cu liderii mişcărilor armate palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic.

“Preşedintele Raisi a vorbit la telefon cu secretarul general al Jihadului, Ziad al-Nakhala, despre evoluţiile din Palestina” şi apoi cu “şeful biroului politic al mişcării de rezistenţă islamică Hamas, Ismail Haniyeh”, a raportat IRNA.

Iranul are relaţii strânse cu ambele mişcări palestiniene şi a fost una dintre primele ţări care au salutat ofensiva Hamas lansată sâmbătă.

Iniţial, agenţia de ştiri IRNA nu a oferit detalii cu privire la conţinutul celor două convorbiri telefonice ale preşedintelui Raisi, care i-a primit separat pe Nakhala şi Haniyeh la Teheran în iunie.

Şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri, a lăudat duminică “operaţiunea complexă” lansată de “grupurile de luptă palestiniene” împotriva Israelului.

Este “produsul mâniei sfinte pe care inamicul sionist a implantat-o în naţiunea palestiniană oprimată şi pe care acum trebuie să îl culeagă”, a adăugat generalul Bagheri într-un comunicat.

Sâmbătă seară, în Piaţa Felestin (Palestina) din Teheran, s-au adunat manifestanţi care au fluturat steagul palestinian. “Marea eliberare a început”, era scris în arabă pe un banner uriaş desfăşurat pe faţada unei clădiri.

Într-o altă piaţă din capitala iraniană, a fost instalat un panou uriaş, reprezentând desenul alb-negru de pe keffiyeh-ul palestinian care acoperă steagul israelian alb şi albastru, cu inscripţia “potopul al-Aqsa”, numele operaţiunii, conform Hamas.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după o ofensivă militară surpriză şi spectaculoasă declanşată sâmbătă dimineaţă de Hamas, care a lansat mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a capturat israelieni. Peste 600 de persoane au fost ucise de partea israeliană şi peste 300 de partea palestiniană, conform cifrelor provizorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.