Preşedintele Israelului îşi continuă vizita în EAU în ciuda atacului cu rachetă al rebelilor houthi

Publicat:

Preşedintele israelian Isaac Herzog îşi va continua vizita în Emiratele Arabe Unite aşa cum a fost planificat, după ce statul din Golf a declarat că a interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Preşedintele a fost informat cu privire la detaliile incidentului. Nu a fost reprezentat un pericol şi nici nu reprezintă un pericol pentru preşedinte şi delegaţia sa”, se artă într-o declaraţie a administraţiei prezidenţiale israeliene.


Citeşte şi: Oficialii NHS au luat mită zeci de mii de lire sterline de la companiile farmaceutice – Black News

Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că au interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, care nu a provocat victime. Acesta este al treilea atac similar de la începutul lunii, după cele din 17 şi 24 ianuarie.

Ministerul apărării a precizat într-un comunicat că resturile rachetei au căzut într-o zonă nepopulată şi nu au făcut victime.

Citeşte şi: Canada şi-a deplasat trupe militare în vestul Ucrainei – Black News

Rebelii houthi au condus mai multe operaţiuni împotriva Arabiei Saudite, dar atacul din 17 ianuarie asupra Abu Dhabi a fost primul recunoscut de Emirate în interiorul graniţelor sale. Acesta a fost urmat de o serie de atacuri aeriene ale coaliţiei în Yemen şi de ofensive terestre ale forţelor guvernamentale împotriva rebelilor houthi.

Emiratele Arabe Unite fac parte dintr-o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită care, din 2015, sprijină guvernul Yemenului împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran. Emiratele şi-au retras trupele din Yemen în 2019, dar rămân un jucător influent în acest conflict.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Judecătorii implicaţi în scandalul Laundromat cer despăgubiri uriaşe

Judecătorii implicaţi în scandalul Laundromat cer despăgubiri uriaşe O ordonanță de scoatere de sub învinuire emisă de un procuror anticorupție în timpul mandatului lui Alexandru...

Spania şi Argentina sunt ‘la cuţite’! La mijloc se află soţia premierului iberic

Spania şi Argentina sunt 'la cuţite'! La mijloc se află soţia premierului iberic Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a...

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți Un bărbat de 71 de ani din Bălți este de negăsit. Poliția solicită sprijinul...

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.