Preşedintele palestinian: Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra oraşului Rafah

Publicat:

Preşedintele palestinian: Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra oraşului Rafah

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în oraşul Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, transmit AFP şi Reuters.

”Facem apel la Statele Unite să îi ceară Israelului să pună capăt operaţiunii de la Rafah, întrucât SUA sunt singura ţară capabilă să împiedice comiterea acestei crime de către Israel”, a declarat Abbas la o reuniune a Forumului Economic Mondial consacrată consecinţelor economice ale războiului din Fâşia Gaza, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Israelul, care în ultimele săptămâni a ameninţat cu lansarea unei operaţiuni terestre de amploare asupra oraşului Rafah pentru a distruge unităţile Hamas rămase acolo, şi-a intensificat loviturile aeriene în ultima săptămână.

Ţările occidentale, inclusiv SUA, au promis că vor încerca să convingă Israelul să renunţe la operaţiunile din sudul Fâşiei Gaza. La Rafah s-au refugiat peste 1 milion de palestinieni din restul enclavei.

”Ceea ce se va întâmpla în următoarele zile este că Israelul va ataca Rafah pentru că toţi palestinienii din Gaza sunt strânşi acolo”, a avertizat Mahmoud Abbas.

El a adăugat că şi o ”lovitură de mici dimensiuni” asupra oraşului Rafah ar forţa populaţia palestiniană să părăsească Fâşia Gaza. ”Atunci s-ar întâmpla cea mai mare catastrofă din istoria poporului palestinian”, a accentuat Abbas.

Acesta a reafirmat că se opune transferării palestinienilor în Iordania şi Egipt şi şi-a exprimat îngrijorarea că, după încheierea operaţiunilor din Fâşia Gaza, Israelul ar putea încerca să forţeze plecarea populaţiei palestiniene din Cisiordania.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte peste 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor Hamas din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat până duminică la prânz cu 34.454 de morţi (printre care 66 în ultimele 24 de ore) şi 77.575 de răniţi în rândul palestinienilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Japonia va introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji

Japonia va introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji Autorităţile japoneze vor introduce un sistem de rezervare online pentru a permite...

VIDEO – Discursul lui Jerry Seinfeld la ceremonia de absolvire de la Universitatea Duke a fost boicotat în semn de protest

VIDEO - Discursul lui Jerry Seinfeld la ceremonia de absolvire de la Universitatea Duke a fost boicotat în semn de protest Zeci de studenţi au...

Cântăreţul Brian Wilson, membru fondator al grupului Beach Boys, plasat sub tutelă judiciară

Cântăreţul Brian Wilson, membru fondator al grupului Beach Boys, plasat sub tutelă judiciară Cântăreţul Brian Wilson, membru fondator al grupului Beach Boys, suferă de demenţă...

Filmul ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul 'Kingdom of the Planet of the Apes' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american "Kingdom of the Planet of the Apes", cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.