Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în Germania pentru un control medical

Publicat:

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a plecat luni în Germania pentru un control medical, au anunţat oficialităţi palestiniene, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Abbas (85 de ani) a suferit o pneumonie în 2018. Fumător înrăit, el a fost tratat în acelaşi an într-un spital din SUA, în timpul unei vizite pentru participarea la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, la New York.


Citește și : Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

Mahmoud Abbas s-a deplasat de la reşedinţa sa din Ramallah (Cisiordania) cu un elicopter iordanian până la Amman, unde a făcut un scurt comentariu despre plasarea fratelui vitreg al regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în arest la domiciliu. ”Atunci când s-au întâmplat aceste evenimente, am văzut întreaga lume, fără excepţie, stând alături de Iordania şi de Majestatea Sa şi aceasta este o dovadă de mare respect şi mare interes faţă de această ţară paşnică şi sigură”, a declarat liderul palestinian.

Fostul prinţ moştenitor iordanian Hamza a anunţat sâmbătă că se află ”în arest la domiciliu” în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva ”securităţii regatului” haşemit.

La 15 ianuarie, preşedintele palestinian a anunţat organizarea de alegeri legislative în 22 mai şi de alegeri prezidenţiale pe 31 iulie.

Cele mai recente alegeri parlamentare palestiniene s-au desfăşurat în ianuarie 2006, iar scrutinul a fost câştigat, surprinzător, de mişcarea Hamas, care din 2007 deţine controlul în Fâşia Gaza. Spre deosebire de alegerile parlamentare din 1996 şi 2006, de această dată palestinienii nu vor vota candidaţi individuali, ci partide sau liste care conţin între 16 şi 132 de candidaţi.

Citește și : Viktor Orban pune pumnul în gura presei maghiare

Un sondaj de opinie efectuat la finalul lunii martie indica faptul că 22% dintre palestinieni ar dori ca Marwan Barghouthi să fie viitorul preşedinte al Autorităţii Palestiniene, în timp ce 14% îl susţin pe Ismail Haniyeh, din mişcarea islamistă Hamas, şi doar 8% pe Mahmoud Abbas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.