Preşedintele sud-coreean a convocat o reuniune de urgenţă după anularea summitului SUA-Coreea de Nord

Publicat:

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat joi o reuniune de urgenţă cu şeful serviciilor de informaţii şi cu ministrul sud-coreean al reunificării, după anularea summitului Donald Trump-Kim Jong Un, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, relatează AFP, potrivit agerpres.

Coreea de Sud ‘încearcă să înţeleagă intenţiile preşedintelui Trump şi semnificaţia acestora’, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Kim Eui-kyeom, după anunţul liderului de la Casa Albă.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

‘Sunt foarte nedumerit şi este foarte regretabil faptul că summitul SUA-Coreea de Nord nu va avea loc pe 12 iunie când fusese programat’, a declarat Moon în cadrul reuniunii de urgenţă, citat de Yonhap, relatează Reuters.

Totodată, preşedintele Moon Jae-in a cerut discuţii directe între Donald Trump şi Kim Jong Un şi a subliniat că denuclearizarea Peninsulei Coreene nu ar trebui amânată de decizia anulării summitului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Citește și : Coreea de Nord și-a distrus instalaţia de testare nucleară Punggye-ri

După întâlnirea istorică din aprilie între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, desfăşurată la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei, a fost stabilit pentru 12 iunie şi un summit între Trump şi Kim la Singapore. Dar apoi dialogul a căpătat din nou accente tensionate, Phenianul ameninţând în mod repetat că va anula acest summit dacă SUA insistă cu solicitarea denuclearizării complete a Coreei de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.