Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a întâlnit cu senatorul american Bob Corker după alegeri

Publicat:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a întâlnit vineri la Caracas cu senatorul american Bob Corker, a anunţat guvernul venezuelean, la mai puţin de o săptămână după realegerea lui Maduro pentru un nou mandat de şase ani în urma unui scrutin nerecunoscut de Statele Unite, relatează sâmbătă Reuters, potrivit agerpres.

Alegerile prezidenţiale au condus la o deteriorare a relaţiilor între Venezuela şi Statele Unite. Washingtonul a răspuns la votul pe care l-a numit nedemocratic cu sancţiuni suplimentare, determinând Venezuela să expulzeze doi importanţi diplomaţi americani de la Caracas. Statele Unite au luat măsuri similare.


Citește și : Pe trei roți

“A fost o întâlnire foarte bună, este o veste bună pentru poporul venezuelean”, a declarat ministrul informaţiilor venezuelean Jorge Rodriguez, fără a oferi detalii despre subiectul discuţiilor.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat i-au arătat pe Maduro şi republicanul Bob Corker, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul SUA, strângându-şi mâinile la palatul prezidenţial Miraflores din Caracas. Niciunul dintre cei doi oficiali nu a dorit să facă declaraţii presei.

Maduro a anunţat marţi expulzarea a doi înalţi responsabili diplomatici americani ca răspuns la impunerea de noi sancţiuni economice de către Washington după realegerea sa controversată. El l-a acuzat pe însărcinatul cu afaceri american în Venezuela, Todd Robinson, de a fi orchestrat un complot militar împotriva sa, de dorinţa de a distruge economia ţării sale şi de a fi promovat absenteismul la scrutinul prezidenţial de duminică în Venezuela. Maduro l-a acuzat de asemenea pe un alt oficial diplomatic american, Brian Naranjo, că ar fi reprezentantul CIA la Caracas.

Citește și : Irlanda a votat în favoarea liberalizării avorturilor (exit-poll)

Realegerea lui Nicolas Maduro a fost criticată pe plan internaţional, de la SUA, la UE şi Grupul de la Lima, o alianţă de 14 ţări din America şi Caraibe, care au respins rezultatele anunţate de oficialii de la Caracas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.