X

Un presupus agent FSB a fost arestat în Estonia

Estonia a arestat un bărbat suspectat că ar fi agent al Serviciului Federal de Securitate rus (FSB, fostul KGB) care acţiona împotriva statului estonian, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.

Bărbatul a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute în momentul în care se pregătea să plece din Estonia către Rusia din oraşul de frontieră Narva. El a fost acuzat oficial luni de un tribunal din Tallinn.

Citeşte şi: Doi copii au murit şi numeroşi sunt răniţi, după ce o maşină de teren A INTRAT cu viteză în sala de curs – FOTO/VIDEO

‘O persoană, care este cetăţean rus, este suspectată că a acţionat în calitate de agent al FSB pentru pregătirea unui atac cibernetic împotriva Republicii Estonia’, a anunţat parchetul estonian. ‘Ţinta acţiunii sale au fost autorităţile estoniene’, a precizat sursa citată, care nu a oferit alte detalii.

Estonia, care a făcut parte din Uniunea Sovietică până în 1991, iar acum este stat membru al NATO şi Uniunii Europene, are relaţii tensionate cu Rusia. În mai anul acesta, Estonia a expulzat doi diplomaţi ruşi de la consulatul Rusiei din Narva pentru contacte cu oficiali locali, contacte considerate neadecvate în cazul unor diplomaţi.

La începutul aceleiaşi luni, un tribunal estonian a emis o sentinţă de cinci ani de închisoare împotriva unui cetăţean rus, acesta fiind acuzat de spionaj în favoarea unei unităţi de informaţii a forţelor armate ruse.

Tags: atac ciberneticEstoniaFSBNarvarusiaspiontallinn
Categorii: Diaspora