Preţul de pe litoralul românesc au luat-o razna! Un șezlong în Mamaia costă cât o noapte de cazare

Publicat:

Preţul de pe litoralul românesc au luat-o razna! Un șezlong în Mamaia costă cât o noapte de cazare

Începutul verii a adus mii de turiști pe litoralul românesc, unde sunt întâmpinați cu prețuri de extrasezon, dar și cu tarife piperate pentru facilitățile de pe plajă. În stațiunea Mamaia, închirierea unui șezlong poate costa și 50 de lei (echivalentul a 200 de lei moldovenești), comparabil cu prețul unei nopți de cazare în anumite hoteluri din programul „Litoralul pentru toți”.

În alte stațiuni precum Olimp sau Saturn, în plin sezon, prețul pentru închirierea unui șezlong era de aproximativ 20 de lei, evidențiind creșterea semnificativă a tarifelor în Mamaia. Pe 1 iunie, peste 30.000 de turiști au profitat de vremea bună și au ajuns pe litoral, conform patronatelor din turism.


Citeşte şi: Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Stiripesurse.md

În această perioadă, prețurile pentru închirierea șezlongurilor variază între 30 și 50 de lei în funcție de stațiune și plajă. Programul „Litoralul pentru toți,” desfășurat între 31 mai și 20 iunie, oferă tarife reduse la cazare, atrăgând mulți turiști care beneficiază de prețuri cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon.

Preţul de pe litoralul românesc au luat-o razna! Un șezlong în Mamaia costă cât o noapte de cazare

„Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile.”, a declarat Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de evz.ro.

Turiștii pot petrece un sejur pe litoral cu tarife de cazare începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, fără mic dejun, la un hotel de 2 stele din Eforie Nord. În Mamaia, prețurile pornesc de la 100 de lei pe noapte, iar pentru pachetele all-inclusive, ofertele încep de la 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele din Jupiter.

În ciuda prețurilor ridicate pentru facilitățile de plajă, programul „Litoralul pentru toți” oferă oportunități accesibile pentru turiștii care doresc să se bucure de o vacanță la mare la prețuri reduse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Conferința internațională cu genericul ‘Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova’

Conferința internațională cu genericul 'Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova' Subiectul privind reducerea consumului drogurilor, traficul ilicit de droguri, precum și eforturile autorităților din...

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.