Prețul mondial la cacao a atins un nou record, din cauza El Niño

Publicat:

Prețul mondial la cacao a atins un nou record, din cauza El Niño

Prețul mondial la cacao a atins un nou record, în condițiile în care vremea uscată afectează culturile din Africa de Vest. Costul ingredientului cheie pentru fabricarea ciocolatei s-a dublat de la începutul anului trecut.

Joi, prețul la cacao pe piața de mărfuri din New York a atins un nou maxim istoric de 5.874 de dolari (4.655 de lire sterline) pe tonă, relatează BBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Costul ingredientului cheie pentru fabricarea ciocolatei s-a dublat de la începutul anului trecut.

Creșterea prețurilor la cacao se răsfrânge deja asupra consumatorilor și îi presează pe marii producători de ciocolată.

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, Hershey, a avertizat: “Se așteaptă ca prețurile istorice la cacao să limiteze creșterea veniturilor în acest an”.

De asemenea, directorul general al companiei, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea de a majora prețurile pentru clienți.

În timp ce inflația generală pentru alimentele și băuturile din supermarketurile din Marea Britanie a scăzut în noiembrie la 8,3%, creșterea prețurilor la ciocolată a fost semnificativ mai mare, de 15,3%.

Vezi şi: Putin spune Occidentului că Rusia nu poate fi învinsă în Ucraina (VIDEO) 

Prețurile la cacao au crescut din cauza recoltelor slabe din Africa de Vest, care produce cea mai mare parte a ofertei globale. Fenomenul meteorologic El Niño a dus la o vreme mai uscată în Ghana și Coasta de Fildeș, care sunt cei mai mari producători de boabe de cacao din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.