Prim-ministrul Spaniei critică aspru guvernul israelian după moartea a şapte lucrători umanitari în Fâşia Gaza

Publicat:

Prim-ministrul Spaniei critică aspru guvernul israelian după moartea a şapte lucrători umanitari în Fâşia Gaza

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a criticat aspru miercuri guvernul israelian, calificând drept “insuficiente” şi “absolut inacceptabile” explicaţiile sale în legătură cu moartea a şapte lucrători ai unei organizaţii nonguvernamentale în Fâşia Gaza, informează AFP.

“Primele declaraţii pe care le-a făcut prim-ministrul (israelian Benjamin) Netanyahu cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Gaza în legătură cu ONG-ul maestrului bucătar Jose Andres nu mi se par suficiente”, a declarat Sanchez, în timpul unei conferinţe de presă la Doha la finalul unui turneu diplomatic în trei ţări ale regiunii, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Netanyahu a recunoscut marţi că Israelul este responsabil pentru moartea acestor şapte persoane, vorbind despre “o lovitură neintenţionată” şi calificând “incidentul” drept “tragic”. “Se întâmplă într-un război”, a adăugat el, angajându-se să facă “totul pentru ca aceasta să nu se repete niciodată”.

La rândul său, armata israeliană a recunoscut o “gravă eroare”.

Însă aceste declaraţii nu l-au mulţumit pe Sanchez, care a spus că aşteaptă “un răspuns mult mai detaliat despre cauzele, motivele acestui bombardament, dat fiind faptul (…) că guvernul israelian cunoştea activitatea şi itinerarul acestui ONG pe teren în Gaza”.

Explicaţiile lui Netanyahu “îmi par absolut inacceptabile” şi “insuficiente”, a spus prim-ministrul spaniol, fără a preciza acţiunile pe care le-ar putea lua Spania ca reacţie la această tragedie.

Cele şapte victime (trei lucrători umanitari, cei trei consultanţi ai lor în domeniul securităţii şi şoferul lor translator palestinian) lucrau pentru ONG-ul american World Central Kitchen.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

ONG-ul, care livrează hrană în teritoriu palestinian aflat sub asediu şi ameninţat cu foametea, a fost fondat de celebrul maestru bucătar americano-spaniol Jose Andres, pe care Sanchez l-a contactat telefonic marţi dimineaţa din Iordania pentru a-i prezenta condoleanţe.

De la începutul conflictului în Gaza, pe 7 octombrie, preşedintele socialist al guvernului spaniol a devenit, în cadrul UE, vocea cea mai critică faţă de Netanyahu, până în punctul de a provoca, în noiembrie, o scurtă criză diplomatică între cele două state.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Majoritatea actelor normative adoptate în Parlament au venit de la Guvern

Majoritatea actelor normative adoptate în Parlament au venit de la Guvern În sesiunea parlamentară de primăvară, care s-a încheiat pe 31 iulie, cele mai multe...

Ucraina a luat prizonieri de război în incursiunea din regiunea rusă Kursk

Ucraina a luat prizonieri de război în incursiunea din regiunea rusă Kursk Forţele armate ucrainene au luat prizonieri mai mulţi soldaţi ruşi în districtul Sudja...

Partidul Șansă, amenzi pentru accesarea ilegală a datelor personale

Partidul Șansă, amenzi pentru accesarea ilegală a datelor personale Instanța de fond a recunoscut vinovat partidul Șansă de accesarea ilegală a datelor cu caracter personal....

Janis Mazeiks îi încurajează pe cetăţenii Moldovei să participe la referendum

Janis Mazeiks îi încurajează pe cetăţenii Moldovei să participe la referendum Referendumul este un element foarte important pentru Republica Moldova și noi sperăm că la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.