Prima Doamnă a Americii face furori în cronici cu o rochie Oscar de la Renta la un dineu de stat

Publicat:

Prima Doamnă a Americii face furori în cronici cu o rochie Oscar de la Renta la un dineu de stat

Prima Doamnă Jill Biden, elegantă şi adeptă a unui stil clasic, a mizat pe originalitate la un dineu de stat organizat în onoarea premierului japonez Fumio Kishida şi soţiei acestuia Yuko Kishida la Casa Albă, o mică fantezie pe care presa americană a comentat-o larg şi apreciat-o, scrie Paris Match.

Jill Biden a purtat la dineu o rochie Oscar de la Renta, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Nimic surprinzător în această privinţă, în contextul în care Prima Doamnă este o clientă fidelă a acestei mărci şi a purtat altă creaţie a mărcii la alt dineu de stat, în onoarea lui Brigitte şi Emmanuel Macron, în decembrie 2021.

Această rochie bej este acoperită cu perle brodate să formeze flori în camaieu de bleu – închis la nivelul gâtului şi umerilor şi mai pastelat la nivelul picioarelor.

Această creaţie a făcut-o să strălucească pe Prima Doamnă în ochii lumii, rămânând în acelaşi timp simplă în spiritul ”quiet luxury”.

DIPLOMAŢIA MODEI

The Washington Post îşi începe editorialul scriind că ansamblurile lui Jill Biden nu sunt, de obicei, ”memorabile cum erau ale lui Jackie Kennedy şi Melaniei Trump”, ”nici nu vor schimba moda, ca ale lui Michelle Obama” şi sunt departe de ”glamourul” ţinutelor lui Nancy Reagan.

”Cu alte cuvinte, hainele sale nu fac nicodată istorie”, scrie cotidianul, care subliniază însă că ele cunt ”adaptate statutului de profesoară şi Primă Doamnă a Statelor Unite în 2024”.

De aceea, scrie ziarul, ţinuta purtată de Jill Biden miercuri seara este cu atât mai surprinzătoare.

”Ea, care n-a părut niciodată interesată de jocul diplomaţiei modei, se pregăteşte în fine să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a ajuta şi amplifica mesajul soţului său”, scrie The New York Times.

Presa americană vede în această toaletă voinţa de ”a-şi face intrarea” în campania prezidenţială. De a arăta că este pregătită să ”strălucească” la fel ca rochia sa.

SOBRIETATE ŞI DURABILITATE

Privind mai îndeaproape, în spatele acestei ţinute există mai multe simboluri.

Oscar de la Renta a îmbrăcat deja toate Primele Doamne de la Jackie Kennedy încoace şi este o marcă americană foate ataşată ideii de ”melting-pot”.

Imaginea mărcii se potriveşte perfect cu mesajul pe care vrea să-l transmită Joe Biden în calitate de candidat democrat.

Rochia lui Jill Biden era un gest vizual menit să demonstreze stilul Biden de alianţă americană.

”Nu mă privi”, spunea rochia Primei Doamne. ”Preiveşte-i pe invitaţii noştri. Ei sunt în centrul atenţiei şi nu puterea, fanfaronada sau stilul Americii”.

The Washington Post scrie că mesajul acestei rochii era că ”Joe Biden va da dovadă de coerenţă şi pertinenţă”, iar suplimentar de ”bunăvoinţă”.

”Jill Biden şi soţul său reprezintă o Americă care nu face prostii şi care insistă mai dgrabă asupra umilinţei”, analizează cotidianul.

The New York Times insistă asupra faptului că Jill Biden s-a prezentat cu o rochie pe care a purtat-o în mai multe rânduri la primirea unor invitaţi.

”Purtarea din nou a unor haine a fost una dintre semnăturile lui Jill Biden. Acest lucru face parte dintr-un angajament cu privire la durabilitatea produselor şi rezonează cu politicile (în lupta împotriva modificărilor) climatice ale soţului său (fără a mai vorbi despre realităţile economice ale ţării)”, analizează cotidianul newyorkez.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

OPUSA MELANIEI TRUMP

Este un mesaj diametral opus mesajului transmis de ţinutele Melaniei Trump, care preferă look-uri colorate şi ostentative, care o scot în evidenţă.

Asupra acestui punct, cotidianul subliniază că ”nu este o întâmplare nici că, în ultima lună, Melania Trump a revenit în în prim-lanul scenei prezentându-se în momente strategice în mărci de lux. Acestea simbolizează succesul financiar, din care soţul său a făcut principalul său argument de vânzare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unele ţări europene încearcă să-i intimideze pe judecătorii Curţii Penale Internaţionale

Unele ţări europene încearcă să-i intimideze pe judecătorii Curţii Penale Internaţionale Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a...

Inteligența artificială ne lasă șomeri. Elon Musk: „Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”

Inteligența artificială ne lasă șomeri. Elon Musk: „Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă” Elon Musk spune că inteligența...

Noi reguli pentru conducerea utilajelor agricole pe drumurile publice

Noi reguli pentru conducerea utilajelor agricole pe drumurile publice Șoferii care dețin certificatul de tractorist-mecanic eliberat de Inspectoratul de stat „Intehagro” vor trebui să dețină...

Cetățenii români vor alege pe 9 iunie cei 33 de membri din România în Parlamentul European

  Cetățenii români vor alege pe 9 iunie cei 33 de membri din România în Parlamentul European La alegerile din iunie 9 iunie, cetățenii români își...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.