X

Prima reacție a medicului obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat după scandalul provocat în mediul online

După ce afirmațiile sale au stârnit mai multe critici în spațiul online, atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, care l-au acuzat de misoginism și discriminare, medicul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat a venit cu o reacție.

Echipa Ziarul de Gardă l-a contactat telefonic pe Vadim Scarlat pentru o reacție la acest subiect. Inițial, medicul a spus că nu va comenta criticile care i-au fost aduse, dar ulterior a menționat că dacă a ofensat pe cineva, cere scuze, însă „asta nu a fost o ofensă”, potrivit zdg.md. 

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

De asemenea, echipa Ziarul de Gardă a solicitat o reacție și din partea Ministerului Sănătății. Deocamdată, reprezentanții ministerului nu au venit cu un răspuns.

„El trebuie să vadă ceea ce este frumos. Femeia a născut, și-a revenit, s-a sculat, a fost la duș, s-a adus în ordine, s-a îmbrăcat, și-a făcut machiaj, coafură, a venit și i-a întâmpinat în salon. Dar nu extenuată, coafură ca și cum a pus două degete în priză, murdară de sânge, mase fecale, asta nu-i normal.

Femeia trebuie să rămână ceva frumos, o enigmă. Odată ce te-ai adresat la serviciul medical… în naștere trebuie să fie o persoană auxiliară, cu masaj, cu apă, vă ajută să vă mișcați, culcați”, a spus Vadim Scarlat.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Tags: discriminaremedicmisoginismonlineVadim Scarlat
Categorii: SănătateSocial