PRIMA reacţie a guvernului francez după atacul din suburbiile Parisului – VIDEO LIVE

Publicat:

Ministrul apărării francez, Florence Parly, a condamnat miercuri ‘un act laş’ după ce un vehicul a intrat în plin într-un grup de militari aflat într-o misiune de patrulare în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, atacul soldându-se cu şase răniţi, dintre care trei grav, relatează AFP, potrivit agerpres.

“În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, un vehicul a lovit militari din cadrul operaţiunii de patrulare Sentinelle la Levallois-Perret. Şase militari din Regimentul 35 Infanterie Belfort au fost răniţi, între care trei mai grav, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol”, a precizat ministrul într-un comunicat.


“Autorul, care a fugit, este căutat intens de către poliţie. Ancheta în curs de desfăşurare va determina motivele sale şi împrejurarile în care a acţionat” acesta, menţionează acelaşi text. Ministrul a condamnat “cu cea mai mare fermitate acest act laş, care nu va afecta cu nimic hotărârea armatei de a acţiona pentru securitatea francezilor”.

Citeşte şi: PANICĂ la Paris. O maşină a intrat ÎN PLIN într-un grup de militari – FOTO/VIDEO

Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine evocă un ‘act a priori voluntar’ în legătură cu acest incident, care intervine la patru zile după o tentativă de atac împotriva unei alte patrule antiteroriste la Turnul Eiffel din Paris.

La faţa locului, un perimetru de securitate a fost instalat, potrivit AFP. Mai multe zeci de poliţişti municipali şi militari se află în faţa clădirii de 12 etaje cu vedere spre parc.

Potrivit mass-media franceze, un automobil marca BMW a intrat miercuri dimineaţă în plin într-un grup de militari participanţi la operaţiunea de patrulare Sentinelle, în suburbia pariziană Levallois-Perret. Autorul atacului a reuşit să fugă de la locul incidentului, fiind în prezent căutat de forţele de securitate franceze.

Din ianuarie 2015, Franţa a fost vizată de un val de atentate jihadiste, dintre care cele mai multe au fost revendicate de gruparea Statul Islamic. Aceste atacuri s-au soldat cu 239 de morţi în total.

Un Consiliu al Apărării s-a întrunit la Palatul Elysee la ora locală 09:00 (07:00 GMT), fiind prezenţi preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi miniştrii de interne şi apărării, Gerard Colomb şi Florence Parly.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.