Prima reuniune a Parlamentului Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei după mai mult de 20 de ani

Publicat:

Parlamentul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei se va reuni luni pentru prima dată după mai mult de 20 de ani, în timp ce preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) Mahmoud Abbas încearcă să-şi consolideze poziţia pe fondul unor tensiuni cu Washingtonul, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit experţilor, această reuniune a Consiliului Naţional Palestinian (CNP), care va avea loc la Ramallah, în Cisiordania, nu ar trebui să ducă la schimbări politice majore, dar trebuie să conducă la alegerea celor 18 membri ai Comitetului Executiv al OEP.


Citește și : Armata siriană înaintează în sudul Damascului după ce au distrus poziţii ale grupării Stat Islamic

Mai mult de o sută dintre cei 740 de membri ai CNP au anunţat deja într-o scrisoare că vor boicota reuniunea, inclusiv zeci de aliaţi islamişti ai Hamas – cel mai mare partid palestinian după Fatah, condus de Abbas.

Sâmbătă, ei au cerut liderului palestinian să amâne reuniunea până când se ajunge la un acord de reconciliere între facţiunile rivale.

CNP, care reprezintă locuitorii teritoriilor palestiniene şi din diaspora, nu s-a mai reunit din 1996, ci a avut numai o reuniune de urgenţă, în 2009 la Ramallah.

Sesiunea de trei zile, care începe luni, survine în timp ce relaţiile dintre Abbas şi administraţia preşedintelui Donald Trump se află la cel mai scăzut nivel, înaintea mutării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalimul programată pentru 14 mai.

Citește și : Ministrul de externe francez efectuează o vizită în Egipt, axată pe dosarele libian, sirian şi palestinian

Reuniunea survine de asemenea în cadrul unei vaste mişcări de protest care cere “dreptul de întoarcere” al palestinienilor în ţara de unde au fost alungaţi sau au fugit de la crearea Israelului, în 1948.

Peste 40 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană de la începutul acestor demonstraţii, la 30 martie, de-a lungul graniţei dintre Gaza şi statul evreu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.