Primarul de Boldurești ar fi bolnav, iar avocatul contestă „publicarea probelor din dosar”

Publicat:

Primarul de Boldurești ar fi bolnav, iar avocatul contestă „publicarea probelor din dosar”

Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal un minor din aceeași localitate ar fi bolnav și „nu este în stare să ofere detalii”.

Citește și: PTF Cahul-Oancea ar putea fi următoarea blocată de fermieri


Cel puțin așa afirmă avocatul inculpatului, Dumitru Buliga, care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor după ședința de judecată în cadrul căreia procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru Ciochina. Imaginile fiind publicate de ProTV Chișinău.

„Dumnealui se află într-o stare de sănătate foarte precară și nu este în stare să discute detalii”, a comunicat avocatul.

În ceea ce privește probele din dosar, din care de altfel se vede că primarul era într-o formă fizică perfectă atunci când schimba plăcuțele de înmatriculare, Buliga consideră că are temei să le conteste, or, acestea nu puteau să fie publicate. Respectiv, va cere pedepsirea celor care au făcut acest lucru.

Primarul de Boldurești ar fi bolnav, iar avocatul contestă „publicarea probelor din dosar”

„Acestea nu pot fi publicate, iar dacă cineva din poliție și-a permis să publice mijloace de probă din dosar vom solicita Procuraturii Generale să atragă la răspundere persoana din poliție care a publicat mijloacele de proba din dosar la etapa urmăririi penale”, a comentat avocatul, care a declarat că nu știe unde a fost clientul în momentul producerii tragediei invocând, din nou, „starea precară de sănătate” a acestuia.

Mai mult, avocatul a cerut în fața instanței „liberarea provizorie sub control judiciar” a primarului.

Între timp, Mihăiță, băiatul de 14 ani, care a murit pe șosea, după ce a fost lovit în plin și abandonat de primarul Ciochină, a fost înmormântat astăzi.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Minorul a fost lovit în plin de mașina de serviciu a primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

Primarul de Boldurești ar fi bolnav, iar avocatul contestă „publicarea probelor din dosar”

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

În replică, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a cerut opiniei publice „respectarea prezumției nevinovăției” în privința procurorului de Nisporeni și asigură că se întreprind toate măsurile de rigoare, fără a specifica, însă, care sunt acestea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape 100 de cupluri s-au înscris în Programul municipal de fertilizare in vitro

Aproape 100 de cupluri s-au înscris în Programul municipal de fertilizare in vitro Încă 13 dosare au fost admise săptămâna trecută în Programul municipal de...

Copii intoxicați cu droguri la Chișinău

Copii intoxicați cu droguri la Chișinău Caz șocant în capitală. Patru copii au fost preluați de medicii de pe ambulanță, fiind suspectați că s-au intoxicat...

Kremlinul stă cu ochii pe alegerile din Franţa

Kremlinul stă cu ochii pe alegerile din Franţa Kremlinul urmăreşte "foarte îndeaproape alegerile din Franţa", a afirmat luni purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, la...

Venea în țară cu armă și sute de gloanțe

Venea în țară cu armă și sute de gloanțe Un moldovean revenea acasă di Cehia cu o armă pneumatică asupra lui și peste 700 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.