X

Primarul de Boldurești, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest

Primarul de Boldurești, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest

Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest.

Citește și: Moldovenii primesc citații de la centrele militar-teritoriale. Precizările Ministerului Apărării

Magistrații au respins, astăzi, solicitarea avocaților, care au cerut cercetarea în libertate a primarului, transmite Pro TV Chișinău.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Un minor de 14 ani, a fost lovit în plin de mașina de serviciu a primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

În replică, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a cerut opiniei publice „respectarea prezumției nevinovăției” în privința procurorului de Nisporeni și asigură că se întreprind toate măsurile de rigoare, fără a specifica, însă, care sunt acestea.

După reținere, avocatul primarului Ciochină a invocat că edilul s-ar simți „foarte rău” și că nu era „în stare să ofere detalii”.

Tags: BoldureștiNicanor Ciochinaprimarul de Boldurești în arest
Știrile zilei