Primarul Kievului, îngrijorat că multe ţări îşi vor muta atenţia de pe Ucraina pe războiul Israel-Hamas

Publicat:

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, şi-a exprimat temerea că multe ţări îşi vor reduce atenţia acordată Ucrainei, în urma izbucnirii războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, relatează miercuri DPA.

“Consecinţa este că Rusia nu va fi penalizată şi pur şi simplu va continua”, a spus el, adăugând, de asemenea, că o astfel de situaţie ar deschide mai multe opţiuni pentru Moscova.


Citește și : Efros, despre cooperarea cu Ucraina: Țările noastre trebuie să meargă pe calea europeană de dezvoltare

În vârstă de 52 de ani, Kliciko, fost boxer profesionist, a făcut aceste comentarii în marja celei de-a şasea conferinţe a parteneriatului municipal germano-ucrainean din oraşul Leipzig din estul Germaniei. Reuniunea de trei zile se încheie miercuri.

Primarul a declarat că priveşte lunile următoare cu îngrijorare, deoarece Ucraina se confruntă cu o a treia iarnă de lupte împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei.

“Am emoţii legate de iarnă”, a declarat el. Politicianul a descris situaţia din ţara sa natală drept “o iluzie a vieţii care poate fi distrusă în orice secundă”.

“Oamenii din Ucraina visează la pace. Cedarea unei părţi din Ucraina Rusiei este de neconceput”, a atras atenţia primarul Kievului.

“Luptăm, de asemenea, pentru viitorul nostru european”, a afirmat Kliciko.

Rusia a lansat un atac pe scară largă împotriva Ucrainei în februarie 2022, iar de atunci războiul face ravagii acolo.

Primarul Kievului a declarat că nu întrevede niciun sfârşit. El a precizat că oraşul său este bine pregătit pentru iarna care se apropie, asta şi datorită ajutorului din partea oraşelor partenere, cum ar fi Leipzig.

Citește și : Tofilat: Putin a început să exercite presiuni asupra țării în încercarea de a-și impune interesele

“Dar nu putem exclude posibilitatea ca rachetele ruseşti să ne distrugă infrastructura”, a avertizat el. Acesta este un alt motiv pentru care îşi sfătuieşte cetăţenii să fie pregătiţi pentru ce este mai rău şi să aibă suficientă mâncare, apă potabilă şi haine călduroase pregătite.

“Toată lumea trebuie să fie pregătită”, a atras el atenţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.