Primarul Moscovei PRELUNGEȘTE vacanța elevilor

Publicat:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa şcolară, pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus, în condiţiile în care numărul de contaminări a crescut puternic în capitala rusă de la începutul lui septembrie, informează AFP, potrivit agerpres.

Programată să înceapă lunea trecută şi să dureze o săptămână, vacanţa din şcolile moscovite va dura astfel de la 5 la 18 octombrie, “ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare (…) şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19”, a anunţat Sobianin într-un comunicat.


Citește și: Polițistul acuzat de moartea Breonnei Taylor pledează nevinovat

Această decizie a fost luată “pentru a evita contactele în exces şi a nu-i expune pe copii riscurilor îmbolnăvirilor”, a explicat el. “Cel mai bine ar fi ca vacanţa să fie petrecută în casă sau la reşedinţa secundară” de la ţară, a apreciat primarul Moscovei, îndemnându-i pe elevi să evite centrele comerciale şi să privilegieze pentru plimbări curţile blocurilor unde locuiesc sau cel mai apropiat parc.

Rusia a înregistrat oficial marţi 8.232 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care 2.300 la Moscova, în timp ce pe 2 septembrie Federaţia Rusă a înregistrat 4.952 de contaminări, dintre care 625 în capitală.

Citește și: DEMIS de guvernul de la Madrid, Quim Torra continuă lupta pentru independența Cataloniei

Confruntat cu o nouă creştere a numărului de contaminări, la fel ca în multe locuri din Europa, oraşul Moscova a cerut deja săptămâna trecută persoanelor în vârstă să se izoleze, iar companiilor să privilegieze telemunca.

În total, Federaţia Rusă a întregistrat până în prezent 1.167.805 de cazuri de contaminare, dintre care 20.545 s-au soldat cu deces.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.