X

Primarul oraşului Los Angeles vrea să se inspire pentru JO 2028 după modelul Parisului

Primarul oraşului Los Angeles vrea să se inspire pentru JO 2028 după modelul Parisului

Primarul oraşului Los Angeles, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice de vară din 2028, vrea să se inspire din modelul Satului Olimpic de la Jocurile de la Paris din această vară, pe care l-a vizitat sâmbătă, pentru a creşte diversitatea socială în oraşul său, marcat de o profundă criză a locuinţelor, informează AFP.

“Vor exista aici spaţii de cazare la preţul pieţei, precum şi locuinţe abordabile. Este un excelent exemplu”, a declarat primăriţa Karen Bass după ce a vizitat Satul Olimpic din Paris, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Construit în decurs de şapte ani, acest proiect titanic reuneşte aproape 82 de clădiri, 2.800 de apartamente şi 7.200 de camere, pe un teren care se întinde pe 52 de hectare, în nordul Parisului, între Saint-Denis, insula Saint-Denis şi Saint-Ouen.

Din cele 2.800 de apartamente prevăzute să găzduiască cei peste 14.000 de sportivi, circa 700 vor fi disponibile la vânzare, în timp ce restul va fi repartizat între locuinţe sociale, închirieri şi birouri.

Spre deosebire de Paris, Los Angeles nu va construi de la zero un Sat olimpic pentru vara lui 2028, întrucât sportivii vor fi cazaţi în campusul prestigioasei universităţi UCLA.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Edilul din Los Angeles a afirmat că “vrea să profite de Jocurile Olimpice pentru a realiza una din cele mai mari provocări, aceea de a creşte capacitatea de transport în comun, precum şi chestiunea locuinţelor în lupta cu fenomenul persoanelor fără adăpost”.

În metropola californiană, circa 75.000 de persoane sunt fără adăpost în oraş şi la periferie, conform ultimului recensământ din 2023.

Tags: Karen Basslos angelesparisSatul Olimpic
Diverse