Primul avion saudit în peste zece ani a aterizat în Siria pentru a aduce ajutoare

Publicat:

Un avion saudit încărcat cu ajutoare pentru victimele seismului de săptămâna trecută a aterizat marţi dimineaţa la Alep, pentru prima oară după mai mult de zece ani, a anunţat Ministerul sirian al Transporturilor, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Este primul avion al Arabiei Saudite care aterizează în Siria de peste zece ani”, a declarat pentru France Presse sub acoperirea anonimatului un responsabil din minister.


Citeşte şi: Doi oameni au fost salvaţi după aproape 198 de ore de la seismul catastrofal din Turcia – Black News

Potrivit agenţiei siriene de presă oficiale SANA, avionul saudit este încărcat cu 35 de tone de provizii.

Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, a fost devastat de cutremurul de lunea trecută care a zdruncinat sudul Turciei şi nordul Siriei, provocând în total peste 35.000 de morţi, 31.643 în Turcia şi 3.688 în Siria, potrivit ultimelor bilanţuri anunţate luni seara de autorităţi.

Avioanele încărcate cu ajutoare umanitare care s-au succedat după seism au întrerupt izolarea diplomatică a guvernului sirian.

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad este ostracizat de mai multe ţări arabe, fiind exclus din Liga Arabă la sfârşitul lui 2011, după începutul revoltei populare antiregim care a degenerat în război civil.

Cea mai recentă cursă aeriană saudită a aterizat pe teritoriul sirian în februarie 2012, potrivit SANA.

Arabia Saudită a rupt relaţiile cu preşedintele sirian în acel an şi i-a susţinut pe rebeli la începutul războiului, care va intra în curând în al 12-lea an.

Riadul a promis să livreze ajutor zonelor aflate sub controlul puterii, precum şi celor controlate de rebeli din nord-vest.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei germane îşi continuă în Suedia turneul scandinav – Black News

Regiunea Alep a fost grav afectată de cutremur şi peste 200.000 de persoane au rămas fără adăpost, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Războiul din Siria s-a soldat până în prezent cu peste o jumătate de milion de morţi şi a forţat aproape jumătate din populaţie să-şi abandoneze casele. Majoritatea populaţiei avea nevoie de asistenţă umanitară şi înainte de seism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.