Primul caz de poliomielită a fost depistat în Israel după mai bine de 30 ani

Publicat:

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că a fost detectat un caz de poliomielită în Ierusalim, la un copil de 4 ani, informează luni agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Acesta este primul caz de poliomielită detectat în Israel după anul 1989, potrivit presei israeliene.


Citeşte şi: Mai multe state occidentale cer SUSPENDAREA Rusiei din Interpol – Black News

Copilul nu a fost vaccinat în cadrul vaccinărilor de rutină pe care le primesc copiii în Israel, a indicat duminică ministerul într-un comunicat.

Sursa bolii în acest caz este o tulpină a virusului poliomielitic care a suferit modificări şi poate provoca îmbolnăvire la cei care nu sunt vaccinaţi, se arată în comunicat.

În urma cazului de infectare, ministerul a făcut apel la respectarea programelor de vaccinare de rutină, conform recomandărilor şi la finalizarea vaccinărilor pentru cei care nu au făcut-o încă.

Administraţia sanitară regională din Ierusalim a deschis în acest caz o anchetă epidemiologică şi va contacta persoanele apropiate copilului pentru îndrumări specifice.

Citeşte şi: Invazia Rusiei în Ucraina ar fi putut fi prevenită – Black News

Recomandări suplimentare vor fi decise pe baza concluziilor anchetei, a menţionat ministerul.

Virusul a fost identificat recent în probe prelevate din sistemul de canalizare din Ierusalim, însă până în prezent nu au existat cazuri clinice, a precizat instituţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.