Principala zonă comercială pietonală din Bruxelles, Rue Neuve, va avea două benzi de circulaţie

Publicat:

Cea mai importantă stradă comercială pietonală din Bruxelles, Rue Neuve, va avea două benzi de circulaţie începând cu 11 mai, data redeschiderii pe scară largă a magazinelor din Belgia în cadrul strategiei de relaxare graduală a măsurilor luate pentru a limita răspândirea COVID-19, transmite marţi postul public de radio şi televiziune public belgian RTBF, scrie agerpres.

”Vom diviza Rue Neuve în două benzi de circulaţie. Va fi posibilă traversarea în diferite locuri pentru a schimba direcţia de mers, dar se va evita ca oamenii să-şi taie calea. Va exista, de asemenea, un fel de poartă de intrare unde vom furniza informaţii, vom repeta măsurile de igienă şi vom distribui gel hidroalcoolic”, a explicat consilierul pentru afaceri economice şi comerţ al primăriei din Bruxelles, Fabian Maingain.


Citește și : Situaţie DRAMATICĂ în căminele de bătrâni din Anglia: Peste 6000 de seniori au murit!

Pe întreaga lungime a arterei comerciale din centrul Bruxellesului vor fi montate garduri de securitate (aşa-numitele bariere Nadar) pentru a o împărţi în două. Numărul clienţilor fiind limitat în magazine, vor exista anumite cozi de aşteptare în exteriorul acestora.

În privinţa unei alte zone comerciale cunoscute din Bruxelles, Avenue Louise, edilii nu au luat deocamdată nicio măsură.

Situaţia pe fiecare stradă comercială va fi urmărită cu atenţie pentru a se respecta măsurile de distanţare socială şi, în caz de saturaţie, vor fi luate măsuri suplimentare.

Citește și : Libanul solicită explicaţii pentru interzicerea Hezbollah în Germania

Pe de altă parte, în noaptea de luni spre marţi, Rue de la Loi, principala stradă ce face legătura între cartierul european şi centrul Bruxellesului, a amenajat o bandă bidirecţională pentru biciclişti. Astfel, automobilele vor avea la dispoziţie doar trei benzi de circulaţie.

Autorităţile locale continuă astfel amenajările care vizează creşterea cu 40 de kilometri a lungimii reţelei de piste pentru biciclişti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.