Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Publicat:

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă militară „Trooping the Colour”, organizată cu ocazia zilei de naştere a monarhului britanic, la 8 iunie, fiind primul angajament oficial confirmat pentru prinţesă de la operaţia abdominală suferită la mijlocul lunii ianuarie, a anunţat marţi Ministerul Apărării, scrie AFP.

Această informaţie nu a fost confirmată imediat de Palatul Kensington, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Soţia prinţului William, care nu a mai fost văzută în public de la Crăciun înainte ca o fotografie să fie publicată luni seară în presa americană, va trece în revistă soldaţii la acest eveniment, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul armatei britanice.

Regele Charles al III-lea, care urmează în prezent un tratament împotriva cancerului, va trece în revistă trupele în weekendul următor, la 15 iunie, a precizat Ministerul Apărării, detaliind programul ceremoniilor “Trooping the Colour”. Aceste ceremonii, organizate în iunie, celebrează public ziua de naştere a suveranului, chiar dacă în cazul regelui ziua sa de naştere este în noiembrie.

Prinţesa, în vârstă de 42 de ani, care deţine gradul de colonel în Garda Irlandeză, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, aşa cum a fost anunţat la jumătatea lunii ianuarie. Motivele operaţiei rămân necunoscute, dar, potrivit presei britanice, nu este vorba de cancer.
Până luni, ea nu a fost văzută, ceea ce a provocat numeroase speculaţii în tabloidele britanice şi pe reţelele de socializare.

Speculaţiile s-au intensificat săptămâna trecută, când prinţul William şi-a anulat în ultimul moment participarea la o ceremonie în memoria naşului său, regele Constantin al Greciei, la castelul Windsor, din „motive personale”, potrivit serviciilor regale.

În momentul spitalizării sale, Palatul Kensington indicase că Prinţesa de Wales nu-şi va relua angajamentele oficiale înainte de Paşte, la 31 martie. Săptămâna trecută, palatul a precizat că ea „se simtă bine”, potrivit agenţiei de presă britanice AP.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Extrem de populară în Marea Britanie, Kate îşi petrece convalescenţa în casa familiei din Windsor, în vestul Londrei, unde locuieşte din 2022 alături de prinţul William şi de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis.

În pofida bolii sale, regele continuă să îşi îndeplinească unele dintre îndatoririle oficiale, cum ar fi întâlnirile sale regulate cu premierul. Marţi, el l-a primit în audienţă pe ministrul de Finanţe, Jeremy Hunt, la Palatul Buckingham, în ajunul prezentării bugetului guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată Deputata Marina Tauber depune o plângere la Procuratură pe numele președintelui Partidului Național...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.