Printre diplomații ruși care pleacă acasă, erau și spioni (expert în politică)

Publicat:

Trimiterea acasă, în Rusia, a 45 de diplomați și angajați ai Ambasadei ruse de la Chișinău a fost o măsură dură, dar necesară, în pofida consecințelor care i-ar putea afecta pe moldovenii din Rusia. Printre diplomații trimiși acasă erau și spioni.

Decizia a fost un semnal clar Moscovei să nu se amestece în alegerile locale și următoarele cicluri electorale.


Printre diplomații care pleacă acasă, erau și spioni. De această părere este Andrei Curăraru, expert în politică și securitate, WatchDog.MD, potrivit Realitatea.md.

Citeşte şi: Moldova se alătură sancțiunilor europene adoptate împotriva Iranului

Expertul Andrei Curăraru a vorbit într-un video explicativ despre impactul asupra relațiilor moldo-ruse și activităților de spionaj pe care îl va avea decizia autorităților de a reduce numărul de diplomați și angajați ai Ambasadei Federației Ruse din țară.

Potrivit lui, s-ar putea totuși, Kremlinul să continue activitățile de spionaj, însă utilizând mai mult metode tehnice și mai puțin rețeaua de agenți.

Expertul în politică și securitate a răspuns la întrebări, cum ar fi: este justificată trimiterea acasă a celor 45 de diplomați și angajați ai Ambasadei Federației Ruse din Republica Moldova, sau e un gest prea dur din partea Chișinăului?; ce mesaj a transmis Chișinăul?; la ce acțiuni de răspuns să ne așteptăm din partea Moscovei, care califică decizia drept „un pas în distrugerea relațiilor moldo-ruse”? și în ce măsură a fost redusă capacitatea Federației Ruse de a desfășura activități de spionaj în Moldova?

La sfârșitul lunii iulie, autoritățile Republicii Moldova au redus semnificativ numărul personalului diplomatic al Ambasadei Ruse la Chișinău, mai exact, la o componență diplomatică rusă constituită din 10 persoane alese de oficialii din Federația Rusă.

Restrângerile se aplică și personalului din pozițiile tehnice, administrative și de serviciu, care va fi format din 15 persoane.

Până acum, Ambasada rusă a avut aproximativ 70 de funcționari. Nicu Popescu explicase că motivul principal al acestei decizii a fost încercările continue de destabilizare a situației interne în țară.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.