Printre victimele atacului de la hotelul Intercontinental din Kabul figurează şi cetăţeni americani

Publicat:

Printre victimele atacului unui comando de rebeli talibani asupra Hotelului Intercontinental din Kabul în weekend figurează şi cetăţeni americani, a indicat marţi un responsabil al Departamentului de Stat, citat de AFP.

‘Putem confirma că există cetăţeni americani printre cei ucişi şi răniţi’ în urma acestui atac care a lovit capitala afgană, a declarat acelaşi oficial, fără să comunice un bilanţ precis, conform agerpres .


Mai mult de 20 de persoane, între care 14 străini, şi-au pierdut viaţa, conform unui bilanţ oficial controversat, în urma atacului comis de şase talibani care au fost de asemenea ucişi.

Citește și : Alerta de tsunami pe coasta de vest a Americii a fost anulată

La ora actuală se ştie că printre străinii a căror viaţă a fost curmată în cumplitul atac figurează şapte ucraineni şi doi venezueleni care lucrau pentru compania aeriană privată Kam Air, precum şi un kazah şi un german.

Atacul a început sâmbătă seara când atacatorii au tras în clienţi în sala de mese, după care au forţat camerele pentru a lua ostatici, dintre care unii au fost împuşcaţi sau decapitaţi pe loc. De asemenea, ei au declanşat un incendiu la etajul patru, care a durat o bună parte din noapte. Unii dintre clienţi au reuşit să scape din clădirea în flăcări sărind pe geam.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a revendicat operaţiunea într-un mesaj, afirmând că hotelul de lux era ‘plin de invadatori americani şi de alte naţionalităţi”.

‘Ei căutau străini’, au relatat ulterior supravieţuitori ai atacului, conform mass-media locale, care sugerează un bilanţ dublu al victimelor faţă de cel oficial.

Canalul de televiziune Tolo News, citat de AFP, a avansat luni un total de ’43 de morţi, potrivit unor surse credibile’. Autorităţile afgane au fost acuzate în trecut de reducerea puternică a bilanţurilor victimelor atacurilor, uneori în mod semnificativ, notează agenţia franceză de presă.

În plus faţă de incertitudinile privind bilanţul victimelor, persistă întrebări cu privire securitatea acestui celebru hotel din Kabul, cunoscut ca fiind ‘sigur’, dar unde comandoul taliban a reuşit să pătrundă cu uşurinţă cu tot cu arme, în timp ce aproximativ 170 de clienţi se aflau în clădire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.