X

Prințul Andrew ar putea fi evacuat. Reședința sa din Windsor este în paragină. Întreținerea anuală a proprietății costă o avere

Prințul Andrew ar putea fi evacuat. Reședința sa din Windsor este în paragină. Întreținerea anuală a proprietății costă o avere

Royal Lodge, conacul în care locuiește Prințul Andrew – căzut în dizgrație în urma unor scandaluri, inclusiv sexuale – pare să se prăbușească. Clădirea are nevoie urgentă de reparații, ceea ce ar putea reaprinde disputa cu Regele Charles și Prințul William cu privire la dreptul Ducelui de York de a mai locui acolo, potrivit  Mirror Online.

Prințul Andrew, care se pare că nu are niciun venit, ar fi fost sfătuit anul trecut de Regele Charles să părăsească reședința regală care numără nu mai puțin de 30 de camere, unde locuiește și fosta soție a ducelui, Sarah Ferguson, astfel încât Royal Lodge să-i primească pe Prințul William și pe Kate, Prințesa de Wales.

S-a vehiculat că Andrew, în vârstă de 64 de ani, nu ar putea face față întreținerii de 400.000 de lire sterline pe an a proprietății din secolul al XIX-lea.

Ducele de York a refuzat însă să se mute din fosta casă a Reginei-Mamă din Windsor Great Park.

În octombrie anul trecut, s-a vehiculat informația că ar fi făcut o înțelegere potrivit căreia condiția pentru a putea rămâne era efectuarea reparațiilor de care reședința are nevoie.

„Regele va fi alarmat de adevărata stare a reședinței”

Imaginile publicate sâmbătă de Mirror Online arată o agravare a crăpăturilor din zidărie, precum și scorojirea vopselei de pe o clădire anexă.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

„Ducele de York are o responsabilitate clară pentru întreținerea proprietății Royal Lodge, ceea ce cu siguranță nu se întâmplă. Starea reședinței va fi de mare îngrijorare pentru rege după tot ceea ce s-a întâmplat și s-a discutat în ceea ce privește casa ()…..Fără îndoială că regele va fi alarmat de adevărata stare a reședinței, după ce ducele l-a asigurat că totul este sub control”, a declarat o sursă pentru Mirror.

Averea Prințului Andrew continuă să fie învăluită în mister. În 2022, Ducele de York a plătit 12 milioane de lire sterline Virginiei Giuffre, pentru a opri un proces civil în SUA, după ce aceasta a declarat că Andrew a agresat-o sexual de trei ori când avea 17 ani, lucru pe care ducele l-a negat vehement.

Tags: AndrewRegele CharlesRoyal Lodge
Diverse