Procesul femeilor care l-au ucis pe Kim Jong Nam a fost amânat

Publicat:

Procesul celor două femei acuzate în Malaezia de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, care urma să fie reluat luni, a fost amânat din nou, până la 11 martie, au anunţat surse judiciare, transmite AFP, conform agerpres.

Indonezianca Siti Aisyah şi vietnameza Doan Thi Huong sunt acuzate că l-au ucis pe Kim Jong Nam aruncându-i în faţă un agent neurotoxic, VX, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în februarie 2017.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

Cele două femei se declară nevinovate, susţinând că au fost atrase într-o capcană de agenţi nord-coreeni care le-au făcut să creadă că participă la o farsă pentru un joc televizat.

Parchetul afirmă însă că inculpatele ştiau foarte bine ce fac şi că au fost atent pregătite pentru acest atac, demn, potrivit procurorilor, de un film cu James Bond.

Procesul celor două tinere a fost întârziat de numărul mare de martori convocaţi şi de numărul mic de audieri prevăzute.

Cea mai recentă amânare a fost provocată de solicitarea apărării de a face publice mărturiile pe care le consideră cruciale. Parchetul se opune acestei solicitări.

Procesul ar urma să fie reluat la 11 martie, cu pledoaria avocatului lui Doan Thi Huong după examinarea acestei cereri.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Tribunalul din Shah Alam, în apropiere de Kuala Lumpur, a anunţat că vor avea loc audieri până la 31 iulie, ceea ce ar împinge pronunţarea verdictului după această dată.

Cele două inculpate sunt pasibile de condamnare la moarte prin spânzurare.

Noul guvern malaezian s-a angajat să abolească pedeapsa capitală pentru toate tipurile de infracţiuni, dar parlamentul nu a validat încă această reformă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mituri despre consumul fructelor, demontate de nutriționiști

Mituri despre consumul fructelor, demontate de nutriționiști Fructele sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca. Sunt sărace în calorii, dar bogate...

Cum ar putea fi prevenite aproape jumătate din decesele înregistrate în SUA, din cauza cancerului

Cum ar putea fi prevenite aproape jumătate din decesele înregistrate în SUA, din cauza cancerului Conform unui nou studiu realizat de către American Cancer Society,...

Ce este insomnia estivală. Sfaturi pentru un somn odihnitor pe caniculă

Ce este insomnia estivală. Sfaturi pentru un somn odihnitor pe caniculă Verile toride pot veni la pachet cu insomnii de sezon. Cele mai afectate sunt...

Plajele de pe litoralul românesc care atrag ca un magnet turiștii

Plajele de pe litoralul românesc care atrag ca un magnet turiștii Sezonul estival e în toi, iar românii iau cu asalt plajele și se ascund...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.