Procuratura Anticorupție face noi rețineri în dosarul ‘Interpol’

Publicat:

Procuratura Anticorupție face noi rețineri în dosarul ‘Interpol’

În urma desfășurării investigațiilor, la 9 iunie curent, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis înaintarea unui demers la judecătorul de instrucție privind aplicarea arestului preventiv în privința acestei persoane.

Marți, 11 iunie, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor, fiind aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, trasmite Radio Moldova.


Citeşte şi: Mai multe ţări de pe flancul estic al NATO se reunesc la Riga – Stiripesurse.md

Totodată, pe 10 iunie, o altă persoană a fost reținută în legătură cu schema indicată, fiind de asemenea efectuate percheziții la adresele asociate acestei persoane. După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis eliberarea acestei persoane, care urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție face noi rețineri în dosarul ‘Interpol’

Amintim că că reținerea unor persoane, inclusiv funcționari din structurile de stat ale Republicii Moldova, a fost anunțată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pe 4 iunie. Aceștia ar fi primit mită în valoare de milioane de dolari pentru a bloca sau a șterge “notificările roșii” emise de Interpol, care semnalează infractorii căutați la nivel internațional.

Pe 5 iunie, au fost efectuate percheziții în privința altei persoane, în urma cărora aceasta a fost reținută. Dintre cele 5 persoane reținute, 4 persoane au fost eliberate. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție a solicitat reținerea pentru 30 de zile a șefului BNC Interpol, Viorel Țentiu, iar pe 6 iunie, magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Totodată, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat luni, 10 iunie, că șapte angajați ai Interpol Moldova au fost suspendați din funcții, în urma schemei de corupție, investigată de procurori, în care funcționari publici din țara noastră, dar și străini, sunt suspectați că primeau mită pentru a radia notificările roșii de pe lista Interpol.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul, Serghei Tarnovschi a devenit campion european Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor. Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe...

Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

Zelenski: Rusia şi liderii săi 'nu sunt pregătiţi pentru o pace justă' Rusia şi liderii săi "nu sunt pregătiţi pentru o pace justă", a acuzat...

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa, dar...

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.