Procurorul Dumitru Raileanu face o serie de plângeri la CSJ

Publicat:

Procurorul Dumitru Raileanu face o serie de plângeri la CSJ

Procurorul Dumitru Raileanu, învinuit alături de procurorul general demis, Alexandru Stoianoglo, de abuz în serviciu la eliberarea şi retragerea acuzaţiilor în privinţa lui Veaceslav Platon, a contestat încheierea Curții de Apel Chișinău, prin care i-a fost respinsă cererea împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind repartizarea aleatorie a dosarelor.

Dumitru Răileanu nu este de acord cu partea care stipulează că dosarele se repartizează o singură dată, dar nici că președintele instanței are prerogative să formeze completele de judecată, transmite Anticoruptie.md.


Citeşte şi: Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană – Stiripesurse.md

De altă parte, CSM a declarat că pretențiile procurorului nu sunt întemeiate și că, de fapt, acesta nu ar fi de acord cu componența completului în cauza penală în care este vizat. În martie 2022, Dumitru Raileanu a fost suspendat din funcția de procuror. Acesta a comentat că acţiunile întreprinse în privinţa sa sunt abuzive.

Procurorul Dumitru Raileanu a fost implicat în dosarul interceptărilor politicienilor din opoziţie, activiştilor civici şi jurnaliştilor în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc. În perioada în care la Procuratura Generală era Alexandr Stoianoglo, Railean s-a ocupat de dosarele lui Veaceslav Platon.

Procurorul Dumitru Raileanu face o serie de plângeri la CSJ

Dumitru Raileanu a reprezentat partea acuzării și în dosarul Direcţiei a 5-a, în care sunt învinuiţi fostul şef al IGP, Alexandru Pânzari, în cel al șefului suspendat din funcție al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, şi al finului lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir.

În noiembrie 2021, jurnaliștii de la Nord News au publicat o ordonanță semnată de Dumitru Raileanu, prin care s-a dispus filarea Maiei Sandu, în 2018.Motivul procurorului Dumitru Răileanu care a dispus efectuarea filajului asupra Maiei Sandu este că ea ar fi îndemnat cetățenii la dezordini în masă. „Maia Sandu îndeamnă pe rețelele de socializare cetățenii la dezordini în masă și la răsturnarea sau schimbarea prin violență a orânduirii constituționale”, se arată în motivarea deciziei procurorului care a dat undă verde urmăririi Maiei Sandu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.