Profesoară înjunghiată mortal de un elev într-o şcoală particulară din sud-vestul Franţei

Publicat:

O profesoară a fost înjunghiată mortal miercuri de un elev în sala de clasă, într-o şcoală particulară din sud-vestul Franţei, eveniment extrem de rar, consemnează AFP, potrivit agerpres.

“Confirm că a avut loc o agresiune cu cuţitul şi victima a decedat”, a declarat pentru France Presse procurorul regional Jerome Bourrier, care s-a deplasat la locul tragediei.


Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Presupusul autor, în vârstă de 16 ani, a fost reţinut şi plasat în arest preventiv, a menţionat acesta.

Ministrul francez al educaţiei, Pap Ndiaye, urma să se deplaseze la faţa locului în cursul după-amiezii.

În privinţa victimei, este vorba de o profesoară de limba spaniolă în vârstă de 52 de ani.

Faptele s-au petrecut la colegiul-liceu catolic Sfântul Toma de Aquino din Saint-Jean-de-Luz, în Ţara Bascilor franceză, unde învaţă circa 1.100 de elevi.

Potrivit site-ului de informaţii Actu.fr din Ţara Bascilor, care a dezvăluit informaţia, victima era în stop cardio-respirator la sosirea echipajului de salvare, care nu a mai reuşit să o resusciteze.

Profesoara a fost agresată în timpul unei ore la primul an de liceu. Agresorul a năvălit în clasă cu cuţitul şi a atacat-o violent, a consemnat ziarul Sud Ouest.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’

Este pentru prima dată când un cadru didactic este ucis în Franţa în exerciţiul funcţiunii, după asasinarea profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr refugiat rus de origine cecenă, islamist radicalizat, pe 16 octombrie 2020, în regiunea pariziană, aminteşte AFP.

În iulie 2014, o învăţătoare de 34 de ani a fost înjunghiată mortal de mama unei eleve, la o şcoală din Albi (sud). În august 1996, un profesor de engleză în vârstă de 51 de ani a fost ucis de doi tineri, între care un elev al său picat la bacalaureat, în timp ce se plimba în oraşul Dax (sud-vest).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.