X

Programul gratuit pentru învățarea limbii române este unul util, dar întârziat (expert)

Programul național gratuit pentru învățarea limbii române este unul util, dar întârziat. Declarația a fost făcută de expertul Igor Boțan. Acesta a menționat că cetățenii de orice etnie, vorbitori de orice limbă, atunci când își încheie studiile în gimnaziu, liceu deja trebuie să aibă cunoștințele necesare pentru a se integra din punct de vedere lingvistic și de a nu avea niciun fel de alte probleme în legătură cu aceasta.

De asemenea, expertul și-a exprimat speranța că odată cu dezvoltarea Programului național privind studierea gratuită a limbii române, autoritățile vor depune eforturi pentru ca școală deja să aducă cunoștințe elevilor, inclusiv acelor alolingvi, la nivelul încât aceștia să poată să-și realizeze potențialul pe care îl au de la natură în societate.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

„Republica Moldova este fostă parte a Uniunii Sovietice, unde în administrație, știință a dominat limba rusă și noi înțelegem cu toții cum am făcut procesul de renaștere națională care a început în 1988, imediat după adoptarea de către Conferința 19 de partid a Rezoluției privind democratizarea societății sovietice și această democratizare în mod absolut natural, firesc a mers în albia renașterii naționale, pentru că intelectualii moldoveni au înțeles că trebuie recuperate lucrurile pierdute și recuperarea s-a concentrat asupra limbii”, a menționat Igor Boţan.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Tags: etnieIgor Boțanlimbarepublica moldova
Categorii: SocialȘtirile zilei