Prorusul Fico anunţă că va face totul ca Rusia şi Ucraina să înceapă negocieri de pace cât mai curând

Publicat:

Fostul premier Robert Fico, al cărui Partid Smer a obţinut o victorie în alegerile parlamentare sâmbătă, anunţă că va face totul pentru ca între Rusia şi Ucraina să înceapă negocieri de pace cât mai rapid posibil, relatează CNN.

Fico nu a obţinut suficiente voturi pentru a guverna singur, însă are şanse să se întoarcă la şefia Guvernului cu sprijinul unei coaliţii.


Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

Fico este considerat un prorus, iar anunţul său cu privire la negocieri de pace riscă să înfurie Ucraina, care nu vrea să negocieze sau să cedeze teritorii Rusiei.

”Mă voi limita la o singură frază. Slovacia şi slovacii au probleme mai mari decât Ucraina”, a răspuns el, întrebat care este poziţia sa faţă de această ţară invadată de Rusia.

”Ucraina este o tragedie uriaşă pentru toată lumea. Dacă Smer este invitat să formeze un guvern, eu voi face totul, inclusiv în Uniunea Europeană (UE), pentru ca negocieri de pace să înceapă cât mai curând posibil”, a declarat el.

”Şi mai multe omoruri nu vor ajuta pe nimeni. Ne cunoaşteţi opinia. Eu mi-aş petrece mai degrabă zece ani negociind pacea şi compromisuri decât să las oamenii să se omoare între ei timp de zece ani şi să ajungă acolo unde suntem noi azi. Nu ne schimbăm poziţia de partid al păcii”, a subliniat el.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat luni reluarea discuţiilor cu Statele Unite, în pofida sancţiunilor Washingtonului împotriva sectorului petrolier...

Conducea beat-criţă pe străzile din Bălţi

Conducea beat-criţă pe străzile din Bălţi Un echipaj mixt format din carabinieri și polițiști au intervenit în trafic pentru a opri un vehicul care se...

Viktor Orban a ajuns la Kiev

Viktor Orban a ajuns la Kiev Prim-ministrul ungar Viktor Orban efectuează marţi prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, în pofida tensiunilor...

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat luni că instituţia nu are încă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.