Prorusul Fico anunţă că va face totul ca Rusia şi Ucraina să înceapă negocieri de pace cât mai curând

Publicat:

Fostul premier Robert Fico, al cărui Partid Smer a obţinut o victorie în alegerile parlamentare sâmbătă, anunţă că va face totul pentru ca între Rusia şi Ucraina să înceapă negocieri de pace cât mai rapid posibil, relatează CNN.

Fico nu a obţinut suficiente voturi pentru a guverna singur, însă are şanse să se întoarcă la şefia Guvernului cu sprijinul unei coaliţii.


Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

Fico este considerat un prorus, iar anunţul său cu privire la negocieri de pace riscă să înfurie Ucraina, care nu vrea să negocieze sau să cedeze teritorii Rusiei.

”Mă voi limita la o singură frază. Slovacia şi slovacii au probleme mai mari decât Ucraina”, a răspuns el, întrebat care este poziţia sa faţă de această ţară invadată de Rusia.

”Ucraina este o tragedie uriaşă pentru toată lumea. Dacă Smer este invitat să formeze un guvern, eu voi face totul, inclusiv în Uniunea Europeană (UE), pentru ca negocieri de pace să înceapă cât mai curând posibil”, a declarat el.

”Şi mai multe omoruri nu vor ajuta pe nimeni. Ne cunoaşteţi opinia. Eu mi-aş petrece mai degrabă zece ani negociind pacea şi compromisuri decât să las oamenii să se omoare între ei timp de zece ani şi să ajungă acolo unde suntem noi azi. Nu ne schimbăm poziţia de partid al păcii”, a subliniat el.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

CITESTE SI

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.