Proteste violente în Venezuela: Un om a fost ÎMPUŞCAT mortal!

Publicat:

Un tânăr a fost împuşcat mortal joi în sudul Venezuelei în cursul unei manifestaţii de protest împotriva creşterii preţurilor la produsele alimentare, a anunţat armata, pe fondul crizei generate de coronavirus, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Venezuela a cunoscut joi a doua zi de tulburări în unele oraşe de provincie. Mai multe zeci de persoane au manifestat la Upata, oraş de circa 100.000 de locuitori situat în statul Bolivar, în sudul ţării, protestând împotriva “creşterii preţurilor la alimente şi produse de primă necesitate”, indică un raport al armatei venezuelene.


Citeşte şi: Cehia elimină o restricţie importantă de călătorie

Un tânăr de 28 de ani a fost ucis cu două gloanţe în cap în cursul incidentelor, declară raportul, fără a preciza originea tirurilor. Alte două persoane au fost rănite de focuri de armă, conform sursei citate.

El a fost lovit de “gloanţe venite dinspre corpul poliţienesc”, a declarat guvernatorul regional, Justo Noguera. Agentul suspectat că ar fi tras este “la dispoziţia Ministerului Public”, a adăugat el.

Manifestaţia de la Upata a condus la jafuri. Un supermarket a fost prădat şi magazine din vecinătate au fost vandalizate, potrivit autorităţilor. Cel puţin 30 de persoane au fost arestate.

Presa regională a informat că alte manifestaţii au avut loc în statele Monagas, în est, şi în Portuguesa, în vest.

Aceasta este a doua zi consecutiv în care au loc în Venezuela tulburări legate de disponibilitatea produselor alimentare.

Citeşte şi: 186.462 de oameni au fost răpuşi de coronavirus

Şapte persoane au fost rănite miercuri, dintre care două cu armă de foc, în cursul unor manifestaţii care s-au transformat şi ele în jafuri în statul Sucre, în est, potrivit unui deputat al opoziţiei.

Aceste tulburări survin în mijlocul unei carantine decise de guvern şi aplicate de forţele de securitate pentru a preveni propagarea COVID-19. Conform ultimului bilanţ, Venezuela a înregistrat 298 cazuri de contaminare şi 10 decese.

Virusul a apărut în Venezuela în contextul în care ţara se afla în plină criză economică şi socială, în care serviciile publice s-au prăbuşit, afectate de superinflaţie galopantă şi, în special, de o penurie de carburant.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.