Protestele “Vestelor galbene”: Emmanuel Macron condamnă dur violenţele de la Paris

Publicat:

Emmanuel Macron a declarat sâmbătă că nu va accepta niciodată violenţa care a explodat sâmbătă la Paris în cursul unei manifestaţii a “Vestelor galbene”, întrucât aceasta “nu are nimic de a face cu exprimarea unei furii legitime”, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnalişti să fie ameninţaţi, ca Arcul de triumf să fie vandalizat”, a adăugat preşedintele francez, la Buenos Aires, unde s-a încheiat summitul G20.


Citește și : Doi foşti lideri separatişti catalani încep greva foamei în închisoare

“Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc şi pe care le manipulează. Vor fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru actele lor în faţa justiţiei”, a adăugat Emmanuel Macron.

El a anunţat că a “convocat o reuniune interministerială cu serviciile competente” pentru luni dimineaţă, la întoarcerea sa la Paris.

“Voi respecta mereu protestele, voi asculta mereu opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa”, a declarat preşedintele.

După ce a făcut această declaraţie la începutul conferinţei sale de presă, Emmanuel Macron a refuzat în schimb să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Citește și : Donald Trump şi-a anulat conferinţa de presă planificată la summitul G20

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.