X

Provocările cu care ne confruntăm sunt într-adevăr imense

Recean: ‘Provocările cu care ne confruntăm sunt într-adevăr imense’

În cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, premierul țării a ținut un discurs în care se arată recunoscător față de susținerea comunității internaționale. De asemenea, acesta le-a mulțumit tuturor celor care sprijină Ucraina.

Premierul Dorin Recean a venit cu mulțumiri pentru toți partenerii Republicii Moldova, pentru toți cei care sprijină Ucraina în lupta sa cu acest „război brutal și injust împotriva agresiunii rusești”, transmite Știri.md.

„Noi avem aici pace și securitate, pentru ca dumneavoastră să veniți aici și să vă arătați sprijinul pentru Moldova, grație faptului că ucrainenii luptă în acest război injust. Sunt aici, în fața dumneavoastră, cu un sentiment profund de gratitudine”, susține Dorin Recean.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Potrivit prim-ministrului, prezența tuturor în cadrul acestui eveniment este „o mărturie a solidarității și angajamentului pentru a susține democrația, creșterea economică și dezvoltarea Moldovei”.

Recean: ‘Provocările cu care ne confruntăm sunt într-adevăr imense’

„Astăzi nu ne-am întâlnit doar pentru a discuta despre ceea ce s-a făcut, dar și pentru a stabili un curs pentru un viitor mai prosper, mai luminos. Apreciez parteneriatul nostru cu comunitatea internațională, care sprijină Moldova în această perioadă dificilă. Agresiunea din partea Federației Ruse împotriva Ucrainei ne-a marcat țara. Repercusiunile au fost profunde. Economia noastră a fost afectată semnificativ de război. Țara noastră se confruntă cu o inflație profundă”, a mai spus Dorin Recean.

Totodată, premierul a menționat că astăzi vor fi discutate planurile Republicii Moldova pentru a spori creșterea economică a țării, ceea ce va întări țara și o va face mult mai puternică.

„Provocările cu care ne confruntăm sunt într-adevăr imense, dar la fel de imensă este și determinarea noastră de a le depăși. O Moldovă mai bună la fel înseamnă o Europă mai bună pentru toți”, a mai spus Recean.

Tags: Dorin ReceanPlatforma de Sprijin pentru Moldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei