PTF Leușeni-Albița, inaccesibil. Fermierii l-au blocat și astăzi

Publicat:

PTF Leușeni-Albița, inaccesibil. Fermierii l-au blocat și astăzi

Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița este blocat din nou. Fermierii protestatari au blocat și în această dimineață accesul spre vama cu România.

Citește și: Deputatul Marian neagă că vreun primar ar fi fost forțat să migreze la PAS


Poliția de Frontieră avertizează că circulația vehiculelor este blocată, iar echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

În această situație, călătorilor li se recomandă să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi  – PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta.

Precizăm că deja de trei zile, fermierii blochează traseul care duce spre PTF Leușeni-Albița pentru câteva ore, iar astăzi au anunțat că ar putea fi blocate și alte vămi.

Mai precizăm că fermierii din mai multe raioane au reluat protestele de săptămâna trecută și solicită Guvernului inițierea imediată a „unui dialog eficient”. Agricultorii cer identificarea urgentă a  ajutorului financiar de cel puțin 400 milioane de lei pentru alocarea compensațiilor agricultorilor care au avut cel mai mult de suferit de crizele din ultimii doi ani, ca plăți directe per hectar de porumb și floare soarelui, cultivate în 2023.

Astăzi, după ședința Guvernului, premierul Dorin Recean a îndemnat fermierii să „aibă respect” pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat Lipsa de forță de luptă cu care se confruntă Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.