Purtarea vizierei de protecţie a feţei devine obligatorie în interiorul centrelor comerciale din Filipine

Publicat:

Guvernul filipinez le-a cerut vineri cetăţenilor săi să poarte viziere de protecţie a feţei, pe lângă măşti, în toate centrele comerciale, precum malluri, extinzând prevederile unei directive iniţiale care se referea numai la locurile de muncă şi transportul în comun, relatează dpa, scrie agerpres.

Solicitarea a fost impusă după relaxarea de către guvern a restricţiilor privind epidemia de coronavirus în întreaga ţară cu scopul relansării economiei.


Citește și : Zbigniew Rau, noul ministru de externe al Poloniei

“Vizierele pentru faţă trebuie purtate în interiorul unităţilor comerciale, precum mall-urile”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui filipinez, Harry Roque.

Subsecretarul pentru comerţ Ruth Castelo a declarat că directiva privind viziera de protecţie a feţei este valabilă la nivel naţional.

Măsura a vizat iniţial doar şoferii şi pasagerii din transportul public, precum şi angajaţii la locul de muncă, începând cu week-endul trecut.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei

Ministerul Sănătăţii din Filipine a declarat că studiile locale au arătat că folosirea vizierelor deasupra măştilor, însoţită de spălarea frecventă a mâinilor, a oferit o protecţie suplimentară împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Numărul total al infecţiilor cu noul coronavirus era joi de 178.022, dintre care 2.883 de decese, a mai spus ministerul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China anunţă exerciţii militare cu Rusia în această lună

China anunţă exerciţii militare cu Rusia în această lună China a anunţat luni exerciţii militare comune cu Rusia în această lună, într-un semn de consolidare...

Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina

Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina Cel puţin şase responsabili politici ucraineni, între care miniştri, şi-au depus marţi demisiile şi...

Evenimentele Zilei de 10 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 10 septembrie în Istorie 10 septembrie este a 253-a zi a calendarului gregorian și a 254-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Apple vrea să relanseze vânzările diviziei de wearables cu noi dispozitive

Apple vrea să relanseze vânzările diviziei de wearables cu noi dispozitive Chiar dacă noua generaţie de telefoane iPhone 16 va fi elementul principal al evenimentului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.