Cel puţin 11 civili au fost ucişi în lovituri ale regimului sirian în Ghouta Orientală (OSDO)

Publicat:

Cel puţin 11 civili au fost ucişi vineri în Siria în lovituri ale regimului asupra enclavei rebele Ghouta Orientală, situată la est de capitala Damasc, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Aceste noi bombardamente au avut loc în timp ce Damascul este acuzat că a desfăşurat atacuri cu clor în Ghouta, responsabili americani avertizând că în represalii Statele Unite au în vedere noi lovituri în Siria, potrivit agerpres.


În localitatea Irbin, loviturile aeriene au ucis trei civili, dintre care doi copii, iar tirurile de artilerie au făcut în total opt morţi, dintre care cinci la Douma, mare oraş în Ghouta, potrivit OSDO.

Citește și : Opoziţia democrată îi transmite lui Trump un avertisment privind demiterea lui Robert Mueller

Asediaţi din 2013 de forţele regimului, cei aproape 400.000 de locuitori din Ghouta Orientală se confruntă cu o gravă criză umanitară, cu penurie de hrană şi medicamente.

Regimul sirian a fost deja acuzat de experţi ai Naţiunilor Unite că au efectuat mai multe atacuri cu arme chimice, în special aruncând cu clor asupra a trei localităţi din nordul ţării în 2014 şi 2015. Ceea ce Damascul a dezminţit constant.

La 22 ianuarie, OSDO a acuzat forţele proguvernamentale de un nou atac chimic în Ghouta Orientală, unde au fost raportate 21 de cazuri de sufocare. Locuitori şi surse medicale au vorbit despre un atac cu clor.

La 13 ianaurie, un atac similar a vizat periferia oraşului Douma, potrivit OSDO, care a raportat “şapte cazuri de sufocare”.

După aceste presupuse atacuri, Statele Unite au ameninţat joi cu noi lovituri în Siria, potrivit unor oficiali de la Washington.

Clorul a fost folosit în “numeroase rânduri” în atacuri în Siria, “dar ceea ce ne preocupă cel mai mult este posibilitatea ca de curând să fi fost folosit gaz sarin”, a insistat vineri secretarul american al apărării, Jim Mattis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.