Cel puţin cinci poliţişti au fost uciși în urma atacului asupra unui comisariat din Barranquilla, Columbia

Publicat:

Cel puţin cinci poliţişti şi-au pierdut viaţa, iar alţi 41 au fost răniţi în atacul cu explozivi asupra unui comisariat din oraşul port Barranquilla (nordul Columbiei), atribuit de autorităţi traficanţilor de droguri, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, scrie AFP.

Primarul oraşului Barranquilla, Alejandro Char, a afirmat sâmbătă că, “fără nicio îndoială”, responsabilitatea acestui act revine organizaţiilor de traficanţi de droguri, conform agerpres.


Este unul dintre cele mai grave atentate comise în ultimii ani împotriva forţelor de ordine într-un mare oraş din Columbia.

Citește și : Curtea Constituţională a Spaniei blochează învestirea lui Carles Puigdemont ca şef al executivului catalan

În atacul care a avut loc sâmbătă dimineaţa au fost implicaţi mai mulţi indivizi care aparent au plasat o bombă, activată ulterior de la distanţă, a declarat comandantul poliţiei locale, generalul Mariano Botero.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, în comisariat se aflau în momentul exploziei 49 de poliţişti: cinci au fost ucişi, iar 41 răniţi. Victimele au vârste între 24 şi 31 de ani.

Unul dintre presupuşii atacatori, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost reţinut, a făcut cunoscut procurorul Nestor Martinez.

“Îl vom pune pe acest individ sub acuzare pentru cinci omucideri şi tentative de omucidere, terorism şi folosirea de explozivi”, a precizat el în cursul unei conferinţe de presă.AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.