Putin denunţă ‘aventurile geopolitice neocoloniale’ ale Occidentului

Publicat:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denunţat marţi, pe fondul criticilor privind invazia rusă în Ucraina, “aventurile geopolitice neocoloniale” ale statelor occidentale, pledând pentru un sistem mondial multipolar, în care naţiunile să îşi protejeze interesele.

“În multe zone ale lumii au loc conflicte care sunt rezultatele aventurilor geopolitice egoiste şi comportamentului neocolonial al Occidentului”, a declarat Vladimir Putin, potrivit mediafax.


Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

La eveniment participă aproximativ 800 de oficiali militari din 76 de naţiuni, inclusiv ministrul Apărării din China, Li Shangfu.

Liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul de conspiraţii împotriva Rusiei şi de tentative de creare a unui “sistem neocolonial pentru exploatarea resurselor”.

Preşedintele Rusiei a pledat pentru configurarea unui model geopolitic multipolar. “Observăm acţiuni consistente spre crearea unei ordini mondiale multipolare.

Cele mai multe state sunt pregătite să îşi protejeze suveranitatea, interesele naţionale, tradiţiile, cultura şi modul de viaţă”, a subliniat Vladimir Putin, potrivit agenţiei Tass.

În iulie, cu ocazia summitului Rusia-Africa  Putin a cerut, “formarea unei ordini mondiale multipolare”, care să fie “corectă şi democratică”.

Liderul de la Kremlin a condamnat ceea ce a numit drept “neocolonialism”, precum şi sancţiunile “nelegitime”.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Rusia este vizată de sancţiuni masive impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO şi Grupul G7 ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina.

Statele din cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene acordă asistenţă militară masivă Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse.

Kievul şi organizaţii internaţionale acuză Rusia de crime de război şi încălcări grave ale dreptului internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.