Putin este optimist: ‘Majoritatea ruşilor susţin reforma constituţională!’

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că o “majoritate absolută” a ruşilor susţin proiectul său de reformă constituţională, cu prilejul primei sale apariţii publice în mai bine de o lună, relatează AFP, potrivit agerpres.

Surâzător şi fără mască la o ceremonie de celebrare a Zilei Rusiei, Vladimir Putin a elogiat tradiţiile şi cultura poporului rus, afirmând că este natural ca ele să se reflecte în Constituţie.


Citeşte şi: Românii care ajung în Cipru sunt testaţi PCR

“Sunt sigur că o majoritate absolută a cetăţenilor noştri împărtăşesc şi susţin aceste poziţii”, a declarat liderul de 67 de ani la o ceremonie de ridicare a drapelului desfăşurată în aer liber în vestul Moscovei.

Această amplă reformă constituţională îi dă dreptul lui Vladimir Putin să se menţină la putere până în 2036, remodelează o parte din instituţii şi înscrie în legea fundamentală măsuri sociale conservatoare.

Printre aceste măsuri, “credinţa în Dumnezeu” şi căsătoria definită numai ca “o uniune între un bărbat şi o femeie”.

Această reformă a Constituţiei, prima din 1993, a fost propusă surprinzător de Vladimir Putin în ianuarie, după 20 de ani în fruntea statului.

În pofida scăderii progresive a numărului de infecţii, numeroase voci s-au ridicat în corpul medical şi în mediile critice faţă de Kremlin pentru a denunţa o ridicare considerată prematură a măsurilor de izolare la Moscova.

Citeşte şi: Parisul îşi redeschide monumentele emblematice

Cu prilejul zilei naţionale va fi organizat un concert vineri seară în Piaţa Roşie, însă autorităţile afirmă că regulile de distanţare fizică vor fi respectate.

O mare defilare care marchează victoria Uniunii sovietice asupra Germaniei naziste urmează a fi organizată pe 24 iunie, după ce a fost amânată din cauza pandemiei, la fel ca şi votul asupra reformei constituţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu...

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale Cel puţin 26 de persoane au murit...

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur Asteroidul uriaș care a lovit Pământul și a...

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.